Създадено за Kèrastase

Открий своята вътрешна сила: Ключът към увереност и благополучие

Открий своята вътрешна сила: Ключът към увереност и благополучие
Снимка: iStock/Getty Images

Косата е един от най-ярките изрази на индивидуалността, а според някои вярвания в нея дори се крие източникът на сила и мъдрост. Тя е символ на женственост, сексапил и увереност, а дължината отдавна не е единственото нещо, към което се стремим. Днес искаме да имаме красива, здрава, бляскава, сияйна, мека и нежно падаща по раменете коса – това ни дава увереност и сякаш е перфектният завършек на всяка визия – нещото, към което се стреми всяка жена – коса като на Сидни Суийни, например!

Да поддържаме красива грива днес обаче не е толкова лесно. Сред предпоставките, които увреждат косата ни, неминуемо е честото използване на сешоар и термичната обработка с преса, маша или друг тип стилизиращи уреди.

Снимка: Kérastase Première

Но знаете ли, че всичко започва още от измиването на косата?

Със сигурност ви се е случвало да измиете ръцете си и да забележите след това грубост, в комбинация с леко изсушаване по дланите, нали? И веднага посягате към крем за ръце, който да възвърне мекотата и еластичността на кожата. Най-често това е в резултат от „твърдата вода“. И ако това се случва с ръцете ви, представете ви какво става с косата. Отговорът? Увреждане и усещане за твърдост. Това е така, защото твърдата вода съдържа натрупване на минерали, като калций и магнезий. В резултат на това косата остава суха и податлива на накъсване.

Въпреки че твърдата вода сама по себе си не е вредна, има някои недостатъци, когато става въпрос за косата и кожата. Едно проучване още от 2016 г., установява, че твърдата вода уврежда косата. В проучването две групи трябвало да мият косата си – едната с твърда вода, а другата – с дестилирана, в продължение на 30 дни. В края на теста косата на дамите, които се миели твърда вода, видимо е намаляла по плътност, обем и стояла доста по-изпръхнала и нездрава.

Снимка: Kérastase Première

Наред с тези симптоми, редовното миене с твърда вода, предразполага косата към накъсване, изтъняване, заплитане на краищата, сух скалп, дори промяна в отенъка на цвета на косата. И тези краткосрочни проблеми могат да се превърнат в дългосрочни, които неизбежно биха засегнали и здравия растеж на косата.

Освен ако не им противодействаме.

Тук на помощ идва продуктите от новата серия на Kèrastase Première, с помощта на които възвръщаме силата на косата си и тя отново е перфектна – точно като на неустоимата Сидни Суийни, чиято коса никога не остава незабелязана. А щом тя се доверява на Kèrastase за красотата и здравето на косата си, то определено и ние бихме!

А как да възстановим изтощената коса и отново да я превърнем в запазената ни марка за сексапил и женственост?

За нуждите на косата определено трябва да изберем подходящите продукти. Тези от серията Première на Kèrastase предлагат иновативно решение за възстановяване на увредената коса и възвръщане на нейния здрав вид и естествена красота. Фокус на продуктите от серията е именно премахването на излишъка от калциеви частици, който изсушава и уврежда косата. Серията е създадена с висококачествени съставки и формули и не само преобразява увредената коса, но и я подхранва, хидратира и укрепва. От Kèrastase са се погрижили да създадат цяла продуктова линия в грижата за косата и в комбинация ефектът наистина е зашеметяващ.

Снимка: Kérastase Première

Отново здрава и мека коса – рутина в стъпки

1. Използване на възстановяващ шампоан 

Както ви разказахме, калциевите наслагвания могат да причинят увреждане на косата, за това избягвайте твърди шампоани, които могат да я изсушат допълнително. Kérastase Première Bain Décalcifiant Réparateur е декалцифициращ, възстановяващ шампоан за всички видове прекомерно третирана или увредена коса. Този шампоан на професионално ниво нежно почиства скалпа и косата, като същевременно премахва калция, който допълнително отслабва третираната коса. Косата е възстановена отвътре навън, накъсването е намалено и силата ѝ е възстановено. Косата ви се чувства гладка, блестяща и еластична.

2. Възстановяване на косата с балсам и маска

Точните продукти ще помогнат да възстановите хидратацията на косата си и да заздравите структурата ѝ. Балсамът Fluidité Réparateur е възстановяващ, декалцифициращ, омекотяващ. Балсамът премахва излишъка от калций, който увержда косата, и възстановява мекотата, влагата и силата. Ефектът от маската Filler Réparateur е мека, ненакъсана, укрепена коса.

Снимка: Kérastase Première

3. Интензивна грижа за възстановяване и предпазване от топлина

След измиване на косата, обезателно използвайте продукти, които са без отмиване и против накъсване на косъма. Няма да ви кажем да спрете да използвате сешоар и маша. Днес те са необходимите помощници за създаване на красиво оформена прическа като на Сидни. Но за да сте спокойни, че не увреждате косата си, използвайте продукти за термична защита при оформяне на прическата. Kérastase Première Sérum Filler Fondamental е лека грижа без отмиване за вътрешно възстановяване на всеки тип увредена коса, като я прави сияйна и еластична. Серумът има двойно действие: неговата лека, мека текстура запечатва кутикулите, за да предпази повърхността на косъма, като същевременно запълва и подсилва здравината на косъма. Косата ви е защитена от увреждането на калция от твърдата вода, както и от влагата и топлината до 230°C.

4.  Заложете на блясъка

Снимка: Kérastase Première

Здравата коса е дълга, мека и... блести! Ако искате да имате сияйна коса, в която слънцето се оглежда, използвайте като финална стъпка преди оформяне със сешоар Kérastase Première Huile Gloss Réparatrice - концентрирано олио без отмиване, което възстановява и връща блясъка на всеки тип увредена коса. Това луксозно олио има двойно действие: с високата си концентрация на възстановяващи и грижовни агенти, запечатва накъсаните краища, повишава здравината на косъма и радикално неутрализира упоритата бледост на увредената коса. Косата остава по-здрава и в пъти по-бляскава.

Така ако използвате в комбинация допълващи се продукти, които се грижат екипно за възстановяването и заздравяването на косата ви – тя ще ви се отблагодари, като привлече всички погледи към вас!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти