Обличай се за щастие: „допаминовият тоалет“, който разчупва границите този сезон

допаминов тоалет
Снимка: iStock

Дрехите не са само обложката, която си слагаме сутрин или чисто функционални предмети. Всяка edna знае, че когато носи любимия си цвят, се чувства по-добре и отвътре.

На това мнение са и хората, които са запалени по тенденцията „допаминов тоалет“, но въпреки, че е нещо нашумяло не е нищо ново. Цветовете имат мощно психологическо въздействие върху  настроението и емоциите ни. Това е въпрос на възприятие, на човешка еволюция, но и на културен ориентир.

Но първо да изясним: какво е „допаминов тоалет“?

Допаминът е невротрансмитер, който се освобождава от мозъка и често се нарича „хормон на щастието“. Тази молекула влияе на поведението ни, като ни дава усещане за удоволствие. Този израз означава да използвате модата, за да активирате допамина, за да се чувствате по-добре!

Терминът е измислен от редактора на Net-a-Porter, Либи Пейдж, която е наясно с тенденциите и поведението, което стои зад тях, и забелязва нова тенденция сред потребителите на мода и инфлуенсърите: завръщането на ярките цветове, причудливите модели, веселите аксесоари и „жизнерадостната“ мода.

В наши дни новините са толкова мрачни, а социалният климат понякога е толкова депресиращ, че хората ще използват всякакви средства, за да се ободрят. И това е напълно разбираемо!

Животът е кратък, така че не се страхувайте да го украсите с ярки цветове и дръзки форми. Хубавото на този стил обличане е, че телосложението, възрастта и типа дрехи, които имате, не са фактор. Можете да заложите на класически силуети, бохемски, свободни кройки, дънки, ризи, рокли, аксесоари... Стига да се осмелите да се изразите с цялата гама от цветове.

Ето няколко предложения за допаминови одежди, с които да блеснете отвътре и отвън този сезон:

Обличане за щастие: няколко идеи за „допаминов тоалет“

Още за модата:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти