Новото поколение мъже модели – пухкави и... нормални

Новото поколение мъже модели – пухкави и... нормални
Снимка: netinfo

Лилия Огнянова

Плюс сайз (plus size) моделите, както наричат закръглените красиви дами, вече имат достойни по размери господа. Става дума за Браун (Brawn) – новото поколение мъже модели.

Точно такъв е Зак Мико – симпатичен младеж, с прекрасни сини очи, русолява брада и едро, по-скоро пухкаво тяло.

Той не е типичният модел с високо, стройно и широкоплещесто тяло, по което всеки мускул е добре очертан, а по-скоро е типът мъж, който ще срещнеш в метрото. Симпатичен, пухкав като пуловерчето си и с ханш не много по-тесен от раменете. Не звучи ли добре това описание?

Нека се обясни по друг начин – Зак Мико по чудесен начин показва един абсолютно реалистичен образ на мъжа, който ще се понрави както на жените, така и на мъжете. Той демонстрира дрехи и аксесоари, като дава много по-ясна представа как биха изглеждали върху един нормален мъж, а не Аполон.

Айвън Барт (Ivan Bart) е президентът на компанията за модели IMG Models. Той споделя, че отдавна е искал да представи един по-различен образ на мъжа в рекламите, с който да помогне на повече мъже да се припознаят и да се наложи нова тенденция, а именно на здравото и по-пълно тяло.

Зак Мико пък разкрива, че никога не е дори подозирал, че без да трябва да прави драстични промени във фигурата си – отслабване, мускули, фитнес, ще може да добие такава популярност и да има толкова ангажименти.

В момента той е титулуван като първия мъжки плюс сайз модел, тъй като при жените вече това чудо се случи. Списанията все по-често избират за своите корици жени с по-пищни форми, въпреки че и в тези случаи фотошопът играе не по-малко важна роля.

Въпросът какво е красиво и кое не е по-сложен отколкото кое се е появило първо – кокошката или яйцето.

От една страна се казва, че не трябва да се дават за пример анорексично слабите модели, които са всичко друго, но не и здрави и красиви, но в следващия момент в списанията изгряват едни почти 100-килограмови жени, които твърдят, че живеят здравословно и са не по-малко красиви.

Всеки има своето право и всеки трябва да знае, че не бива да съди отсрещния човек, заради вида му. Но и не трябва да се забравя, че за да докажеш, че и твоето тяло е красиво, няма нужда да си пускаш голо селфи от банята, както направи Ким Кардашиян, нито пък да ставаш модел, за да се показваш по фотосесии.

Трябва само да се усмихваш повече, да се храниш балансирано и да не робуваш на никакви тенденции – нито на отчаяните модели с щръкнали кости, нито пък на плюс сайз движението.

Както е казал Оскар Уайлд – "Бъди себе си, всички други са заетиsmiley

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти