Удължете живота на вашите дрехи

Новите дрехи на царя
Снимка: netinfo

Християн Немски

След като редовно изпразваме портфейла си вследствие на поредния шопинг тур е редно да знаем как да запазим свежия вид на нашите дрехи, заради които все сме на червено с личния бюджет.

Студ и мраз
Трудно е да ви накараме да перете ръчно, но го сторете в името на запазването на цвета на дрехите, които са фаворит във вашия гардероб. Третирането с хладка вода и щадящ препарат ще ги предпази от по-бързо избелване, което пък ще оцвети вашето настроение, щом любимият аутфит изглежда безупречно.

Сух климат
Тези, които не простират, а ползват сушилня или пералня с такава програма е добре да ограничат нейното действие, защото топлината свива и уврежда тъканите. Задължително слагайте омекотител в пералнята и за най-сигурно се доверете на добрия стар простор (или сушилка), защото той ще ви спести от сметките за тока, което няма да се получи, ако ползвате сушилнята.

Ясно небе
В никакъв случай не оставяйте петната да засъхнат, дори и пералнята да не е наблизо. Където и когато и да се покапете или изцапате, не чакайте нито минута, а вземете мокра кърпичка (но имаме предвид тези фабричните) и забършете нежеланото оцветяване. Другият вариант е да действате с вода и сапун, но важното е поне до някаква степен да отстраните лекето, защото колкото по-дълго седи върху дрехата, толкова шансът да се избавите от неговото ''мръсно'' присъствие все повече угасва.

Уцелих времето
Научете се да използвате правилния вид закачалка според конкретния вид дреха.
В този ред на мисли бельото се съхранява най-качествено на закачалки от плат. Дървените закачалки пък прилепват идеално на костюми и блейзери, а за всички останали видове облекла са удачни пластмасовите им еквиваленти. Не дръжте на едно място само метални закачалки, за да не одраскате някоя от любимите ви рокли или блузи.

Ботушите се поддържат в безупречна форма с помощта на специални форми за изправяне на свода им, но ако не разполагате с такива, пъхнете в тях свит на руло картон или списание. Обувките дръжте в кутии, а не ги хвърляйте едни над други с оправданието, че все не може да им намерите място.

Ухае на пролет
Внимавайте с количествата парфюм, които поставяте и гледайте те да са върху кожата, а не да ги пръскате на посоки по плата, защото алкохолът в благовонните аромати  уврежда дрехите.

Смяна на климата
Със сигурност имате дрехи, които си седят неупотребявани във вашия дрешник и не виждаме защо да не влязат в употреба на някой друг, който ще ги носи с по-голяма охота. За целта се съберете с няколко приятелки и си направете нещо като импровизиран базар, на който всяка от вас да си размени с останалите по някоя и друга дреха. Така хем ще обновите гардероба си, хем ще спестите малко финикийски знаци.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти