Новите диктатори в модата

Джейсън Ву - от дрехи за кукли до гардероба на Мишел Обама
Снимка: Getty/Guliver

Кристина Гочева

Джейсън Ву

Дизайнерът Джейсън Ву е на 29 г., а вече успя не само да облече Мишел Обама за церемонията по встъпване в длъжност на президента на САЩ  Барак Обама, но беше до първата дама и когато тя дари роклята си на Националния музей по американска история.

Преди да остави следа на модния подиум, роденият в Тайван, израсъл във Ванкувър и следвал скулптура в Токио Ву не наследява семейния бизнес с месо, а шие дрехи за кукли. С печалбата от работата си в компанията за играчки през 2006 г. спонсорира дебютната си колекция.

Безспорният му талант е забелязан от дъщерята на милиардера Доналд Тръмп - Иванка. След колекциите за пролетта и лятото, в плен на коприната и ярките цветове попадат Фрейда Пинто, Даян Крюгер, Мишел Уилямс и Ема Уотсън.

Крис Бенц

Освен по години (29 г.), дизайнерът на Барби Крис Бенц е и брат по оръжие на Джейсън Ву – той също е обличал първата дама на САЩ.

Модата от 50-те г. на ХХ в. е оставила силен отпечатък в съзнанието и творчеството на Крис, разпознаваем и с контрастните съчетания на цветове.

Възпитаник на училището по дизайн "Парсънс" в Ню Йорк - уважавана институция,  дала на света множество модни таланти, Крис има шанса да се учи от Марк Джейкъбс, а през 2007 г. излиза на модния пазар с първата си самостоятелна колекция.

Цветовете в косата на Бенц намират отражение и в колекциите му. Крис е любимец на Ева Мендес и дамите с вкус Деби Хари и Сюзън Сарандън.

Прабал Гурунг

Едно от най-спряганите имена в артистичните среди на Ню Йорк – Прабал Гурунг е роден в Сингапур и започва кариерата си в Ню Делхи. Той също излиза от люпилнята за таланти Parsons School of Design.

Чиракуването при Дона Каран мотивира Гурунг за самостоятелен път, който минава през гардероба на Мишел Обама, телевизионната водеща Опра Уинфри и холивудските актриси Сара Джесика Паркър, Деми Мур и Кристен Стюарт. Сред големите му почитатели е и модният корифей и главен редактор на списание "Вог" Анна Уинтур.

Кристофър Кейн

Кристофър Кейн печели благословията на модната акула Анна Уинтур само на 23 г. като студент по мода и дизайн. На първото му ревю тя седи на първия ред. Намерила допирни точки между линията Versus и усещането за мода на Кейн, Уинтур осигурява летящ старт на шотландеца и го свързва с Донатела Версаче.

Първата самостоятелна колекция на Кейн става факт през 2006 г., но топлата му връзка с една от най-популярните модни къщи не е прекъсвана. Линията Versus за есента и зимата отново е поверена на шотландското му усещане за стил.

Не е рядкост Сиена Милър, Кайли Миноуг и Кейт Мос да разхождат модели на Кейн по червения килим.

Вижте повече от новите модни диктатори ТУК

* Очаквайте продължение

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти