Създадено за Garnier

Новата тенденция в грижата за косата, за която всички говорят

а
Снимка: iStock/Getty Images

Твърдият шампоан отдавна е част от багажа на любителите на дългите пътувания само с раница на гърба. Но докато този тип странстване е по вкуса на малцина смелчаги, то използването на твърд шампоан е подходящо почти за всеки.

Твърдият шампоан, познат у нас още като шампоан бар или сапун за коса, е не само удобен за пътуване, но и много по-щадящ за околната среда за разлика от традиционния бутилиран шампоан. Всъщност твърдият продукт за коса предшества бутилираните, но през 40-те години на миналия век бива изместен.

Сега се завръща с подобрена формула и натурални съставки, за да отговори на нарастващото търсене на природосъобразни и органични продукти.

Научете повече за тази революция в грижата за косата и разберете дали сте готови да преминете от течен към твърд шампоан.

а
Снимка: iStock/Getty Images

Какво е твърд шампоан

Той е концентриран измиващ продукт за коса. По-голяма част от твърдите шампоани се произвеждат от натурални съставки. Някои от най-често срещаните съставки за измиване, овлажняване и подхранване в тях са рициново масло, масло от авокадо, какаово масло и кокосово масло. В тях се залагат билки и екстракти от растения, за да подобрят текстурата и издръжливостта на продукта.

а
Снимка: iStock/Getty Images

Как се използва

Намокрете косата и твърдия шампоан, така че да се образува пяна.

Държейки шампоана в ръка, насапунисайте косата по посока от корените към връхчетата.

Масажирайте добре, след което изплакнете.

За по-добро запазване на шампоана го съхранявайте в кутия на сухо място.

а
Снимка: iStock/Getty Images

Предимства

Преминаването към твърд шампоан е лесен начин за щадене на природата – биоразградими са и голяма част от тях не се предлагат в пластмасови опаковки.

Твърдият шампоан е по-икономичен. Една опаковка от него се равнява на повече измивания на шампоан от 250 мл.

Освен че е по-компактен и не заема много място в багажа, е позволен за пренасяне при пътуване със самолет.

Направен е от предимно натурални съставки, които по естествен начин почистват и подхранват косата и скалпа. 

За кого е подходящ

Подходящи са за повечето видове коса, включително мазна, тънка, фина и суха коса. Въпреки това е добре да експериментирате с няколко продукта с различни съставки, за да видите кой шампоан е най-подходящ за вас.

Първата серия твърди шампоани на Garnier Botanic Therapy се предлага в 3 варианта – възстановяващ, ревитализиращ, подхранващ и омекотяващ. Тя е направена от 94% съставки с растителен произход, вдъхновени от познати билкови отвари.

а
Снимка: Garnier

Възстановяващият шампоан е обогатен с акациев мед от Унгария, ценен нектар, известен от древни времена със своите лечебни свойства и хранителни ползи. Пчелен восък от Западна Африка, богатство от кошера, известно със своите хидратиращи свойства, които спомагат за регенерирането на цъфтящите краища. С формулата си без силикон той осигурява естествена на допир, лесна за разресване коса с нежен аромат на мед.

Ревитализиращият шампоан от серията е обогатен с корен от джинджифил, богат на витамини и минерали. Той е известен със своите ревитализиращи свойства, които възстановяват блясъка и здравината на косата. Органичното бадемово масло от Кения е известно със своите подхранващи свойства за коса.

Подхранващият и омекотяващ твърд шампоан на Garnier залага на подхранващите свойства на кокосовото масло и хидратиращите вещества, с които е известно маслото от макадамия.

След като вече знаете всичко нужно за твърдия шампоан, остава само да направите своята малка революция и да освободите в банята място за новия си шампоан.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти