Нов поглед

Любимката на Burberry и Dsquared2  Кара Делевин превърна естествените си плътни вежди в запазена марка
Снимка: Getty/Guliver

Кристина Гочева

Веждите рамкират индивидуалността на всеки човек. Те се естествената визуална граница, която отделя челото от останалата част на лицето и носят основната отговорност за изразителността на погледа.

Активното им участие в мимиките, с които демонстрираме емоции и многообразието на форми, цветове и гъстота, дава повод да се смята, че именно веждите са ключ към характера и душевността на техния притежател.

Отвъд това, в естетически аспект, формата на веждите е в състояние оптически да промени контура на лицето и да смекчи или изостри чертите, както и да добави или свали години от женското излъчване.

След десетилетия на пълно осмиване и настървено премахване – плътните вежди получават своето козметично възмездие. Тази пролет те са последен писък на модния подиум и задължителен елемент от актуалния грим.

Вежди тип Марлене Дитрих и Грета Гарбо, както и минималистичните проявления по нашите географски ширини - пълното им елиминиране и заместване от перманентен грим, тотално капитулират пред естетика в стил Ава Гарднър, Одри Хепбърн, Елизабет Тейлър, Марго Хемингуей, Брук Шийлдс и Дженифър Конъли.

Това съвсем не означава, че трябва да оставим веждите си да надвиснат над очите като две рунтави арки или да се превърнем в ходещи прототипи на Фрида Кало. Важно е да не губим баланс и да не посягаме към пинсетата с вманиачаване.

Каноните на красотата се менят, а козметиката непрекъснато предлага продукти, които помагат с лекота да се сдобием с адекватна визия . Тази специална селекция  ще ви улесни максимално в постигане на заветното модерно излъчване, независимо какви вежди е избрала природата за вас.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти