Нямате нужда от солариум, за да изглеждате страхотно

Нямате нужда от солариум, за да изглеждате страхотно
Снимка: Getty/Images

Модели, които използват солариум, няма да могат да се разхождат по модния подиум по време на Седмицата на модата в Ливърпул.

Забраната е част от инициативите за насърчаване на младите момичета в града да се осведомяват за опасностите от рак на кожата.

Половината от младите дами на възраст между 15 и 17 години в Ливърпул казват, че ходят на солариум спрямо едва 11% на национално ниво.

"Здравето и благосъстоянието на нашите модели е от първостепенна важност и сме щастливи, че сме първата модна седмица, която налага пълна забрана за модели, използващи солариум", заяви организаторката на Седмицата на модата в Ливърпул Аманда Мос.

"Искаме моделите ни да изглеждат по най-добрия си начин, а това означава да не се излагат на риск от рак на кожата или преждевременно остаряване заради солариумите.

Знаем колко много млади момичета в града използват солариумите и се надяваме, че показвайки им прекрасния външен вид на нашите модели от тазгодишната Седмица на модата в Ливърпул, ще им помогнем да осъзнаят, че няма нужда да ходят на солариум, за да изглеждат страхотно", каза още Мос.

Изследователи установиха, че ходенето на солариум само веднъж в месеца увеличава опасността от злокачествен рак, но близо половината от използващите солариум на възраст между 11 и 17 години в града признали, че ходят поне веднъж седмично.

Моделите, които ще участват в седмицата на модата, ще трябва да подпишат клетвена декларация, че няма да ходят на солариум по време на и след края на събитието, което ще се проведе от 14 до 19 октомври.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти