Създадено за Eucerin

Не прикривай несъвършената си кожа, промени я!

Не прикривай несъвършената си кожа, промени я!
Снимка: Eucerin Anti Pigment

Свикнали сме да използваме какви ли не камуфлажни грим продукти, когато нещо с кожата ни не е наред.

Наслояваме фон дьо тен и коректор, запечатваме с пудра и се надяваме всичко това да издържи до края на деня.

Никой не бива да ни съди – съвършената кожа е еталон за красота при всички народи. Но може би е време да помислим за по-различен, по-естествен подход към постигането на идеална кожа.

Всъщност, основната причина кожата ни да не изглежда като „с филтър от Инстаграм“ е неравномерната пигментация.

Снимка: Eucerin Anti Pigment

Малки тъмни петънца често обсипват лицето и ръцете и карат кожата ни да изглежда неподдържана, повехнала и по-стара, отколкото всъщност е.

По-тъмните петна не са заболяване (стига да не променят формата и размера си бързо), но са козметичен дефект, който се появява по различни причини.

Основната е излагането на слънце без слънцезащитен фактор, но има и хормонални и генетични причини за тези петна.

Обикновено се опитваме да ги прикрием с грим, но холистичният подход към грижата за кожата изисква да помислим за решение на проблема, а не само за скриването му.

Ако вече имате този проблем, вероятно вече знаете за някои от възможните решения като химичен пилинг или лазерна терапия.

Снимка: Eucerin Anti Pigment

И двете спомагат за премахване на пигментацията от най-горните слоеве на кожата, но могат да причинят кожни раздразнения или дори пост-възпалителна хиперпигментация, в зависимост от интензитета на лечението.

Въобще, нуждаем се от деликатен и същевременно ефективен начин да се борим с пигментните петна.

За щастие, козметичната индустрия се развива със сериозни темпове и всъщност зад всеки крем, който си купуваме, стоят години научна и изследователска работа.

Най-новите изследвания в областта на козметиката против пигментация вече дават своите резултати.

Открита е съставка, която действа не на повърхността на кожата, а на самите клетки, които произвеждат меланин – меланоцити.

Снимка: Eucerin Anti Pigment

В зоните на тялото, изложени по-често на силна слънчева светлина, те са по-активни, произвеждат повече пигментно вещество и съответно по кожата се образуват петна.

Немската компания Байерсдорф и специалистите от марката Eucerin откриват веществото Thiamidol. То въздейства върху активността на самата клетка и намалява производството на меланин.

Така още на втората седмица след започване на терапията със серум и дневен крем, тъмните петна са намалели значително и тенът е изравнен.

Но колкото и добра козметика против хиперпигментация да използвате, никога не забравяйте да предпазвате кожата си от слънцето – носете широкопола шапка, стойте повече под чадъра и дори и в града носете козметика с UVA и UVB защита.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти