Създадено за L'oreal Paris

Не позволявайте на косата ви да изсъхне като сламената ви шапка

Не позволявайте на косата ви да изсъхне като сламената ви шапка
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Лято е. Сигурно няма да ни се разсърдите, че започваме често статиите си с това изречение, но е толкова хубаво да е отново топло (поне в някои части на страната), да отскачаме до морето за уикенда и в коридора винаги да имаме приготвена чанта с бански, джапанки и най-нужната козметика за неочаквани приключения…

И понеже е лято, сламената шапка е задължителен аксесоар не само защото изглежда много добре на снимки, но и защото пази косата от много горещите слънчеви лъчи.

Косата, точно както кожата, има нужда от постоянна поддържаща грижа, за да е в най-добрата си форма. И косата, и кожата са подложени на агресивни външни влияния на горещина, UV лъчи, солена вода и, за съжаление, през лятото губят обичайния си блясък.

d
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

За кожата вече знаем да се грижим активно с целия арсенал от серуми, хидратанти, бази и нощни крем-маски, но косата все още просто мием с шампоан и балсам.

Не е изненадващо при тази минимална грижа външният вид на косата ни дооооста да се приближава до този на сламените ни шапки - красиви от далече, но всъщност сухи и с боцкащи краища отблизо.

Не искаме това за себе си, нали? Добрата новина е, че пионерът в иновациите за коса L'Oreal разработи нова формула за възстановяване на косата отвътре. И нещо повече - L'Oreal добавят нов елемент в грижата за косата - продукт за грижа ПРЕДИ шампоан.

d
Снимка: L"Oreal

Ще го откриете в новата серия Elseve Bond Repair. Това е продукт с лимонена киселина, който прониква дълбоко в увредената коса и помага на разрушени кератинови влакна да се заздравят отново.

Не се изненадвайте, че говорим именно за лимонена киселина. Тази съставка се среща в природата, в повечето цитрусови плодове, и наистина има свойства, които осигуряват възстановяване на връзките вътре в косъма, благодарение на трикомпонентната си молекулярна структура.

Молекулата е достатъчно малка, за да проникне дълбоко във влакната на косъма, а формата ѝ позволява възстановяването на широка мрежа от връзки. Веднъж попаднала вътре, молекулата може да възстанови връзките на косата, като неутрализира минералните йони, отговорни за увреждането.

d
Снимка: L"Oreal

Ето заради тези нейни почти магически способности лимонената киселина е съставката звезда в новата серия от тристъпкова грижа.

Като добавите още един продукт за активна грижа към рутината си, ще повишите с 12% възстановяването на косъма отвътре и връщане на здравословния му блясък.

След като останете 5 минути с този продукт, продължете към традиционното измиване на косата с шампоан и нанасяне на маска.

Когато са в комбинация, всички продукти от серията Bond Repair ще помогнат на косата ви да изглежда лъскава отвън и здрава в сърцевината си.

d
Снимка: L"Oreal

Ето и още съвети за поддържане на косата през лятото:

  1. Носете шапка против слънце и в града, не само на плажа.
  2. Използвайте термозащита при сушене, а когато е възможно - оставяйте косата да изсъхне по естествен начин.
  3. Не правете прекалено стегнати кокове и опашки, защото това уврежда косата по механичен път.
  4. Уверете се, че в хранителния ви режим има качествени ядки, яйца, зеленолистни и млечни храни. Те доставят нужните за косата ви вещества отвътре.

Весело лято!

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти