Назад към природата

Назад към природата
Снимка: netinfo

Кристина Гочева

Напоследък все по-често разговаряте с близки и познати за биокозметика и въпреки липсата на класическа агресивна маркетингова кампания при този тип марки, хората почти апокрифно, от уста на уста и често интуитивно, рано или късно, сами намират пътя до органичната козметика, но този естествен процес се случва само когато си готов за него.

Някак нелогично ми се струва да не приемем, че тя съществува като алтернатива на "традиционната" козметика, въпреки че вземайки под внимание съдържанието на натуралната, си струва да се поспори дали всъщност това не са традиционните продукти, сполучливо заменени от химични формули, пазещи анонимност, добре покритa под бързи печалби и огромно количество консерванти, парабени, изкуствени аромати и оцветители.

Чистата козметика е 100% натурална. Растителните суровини, които тя използва са култивирани с органично земеделие. В нея няма синтетични вещества, а естествени растителни съставки, които работят в хармония с организма.
Маслата за лице са прости или блендирани. Прости са базови масла като жожоба, сладък бадем и шипка. Блендирани са маслата, смесени с други масла.

Мастният им състав е възможно най-близък до този на собствената ни кожа и това им осигурява безспорното предимство да проникват дълбоко в нея, но нека направим отново уговорката, че хубавите растителни масла са с точна плътност и плод на органично земеделие.

 

Подхранващите им съставки балансират, възстановяват и помагат на влагата да стигне и остане по-дълбоко в кожата, което задържа и младостта по-дълго върху лицето ни.

Когато растителните масла не са смесени с вода, имат вид на масло, ако се добави вода са с вид на емулсия (флуид, лосион, крем) или тоник.

Естествено и чистата козметика няма да направи чудеса, ако не сте подбрали точните продукти според персоналните нужди на кожата ви и не практикувате своите малки ежедневни ритуали за красота в последователност – почистване, тонизиране, хидратиране (подхранване, балансиране).

В името на правото ни на избор вече и на нашия пазар можем да открием добри образци на чистата козметика сред марки като "Суки", "Балм Балм", "Ен Ейч Ар" ("Нечъръл Хийлинг Ремедис"), "Ниом", "Ербавива", "И-унд-Ем Натуркозметик"

Ето и част от предложенията за лице на магазин "Шипка", изключително подходящи за предстоящия есенен сезон.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти