Натурална грижа за тялото под душа

Натурална грижа за тялото под душа
Снимка: Thinkstock

Може би ви е направило впечатление, че в последните години се наблюдава тенденцията за обръщане на козметичните традиции към природните дадености.

С пълна сила това важи за продуктите за баня. Докато се къпем, тялото ни поема през кожата съвсем малка част от продуктите, с които го третираме, но въпреки това стремежът към използването на натурални съставки днес е по-голям от всякога.

Едновременно с биосапуните и шампоаните, позиции в съвременната баня заеха и естествените гъби, ръкавици и др. Кои са предимствата им, разкриват от Kozmetikata.com.

Естествени коралови гъби
Този вид гъба обикновено може да се намери в няколко различни размера – малка за лице и по-големи за тяло. Цените на гъбите са различни, но ориентировъчно варират от 3 до 15-20 лева. Те са подходящи за ползване, както от деца, така и от възрастни. При бебета под 6 месеца обаче, трябва да се избягва употребата им.

С коралови гъби се почиства лицето и тялото. При допир с кожата се отделя колаген. Колагеновите фибри пренасят най-голямо количество хидратиращи съставки, които се използват много по-дълго време в кожата. По този начин тя се запазва здрава, млада и жизнена.

Кораловата гъба заздравява съединителната тъкан и предотвратява образуването на целулит. Ползването на такъв продукт предотвратява появата на пъпки по кожата, акне, екземи, псориазис и други. Действа антисептично. Има силно изразен пилинг ефект, който почиства и освежава.

Кораловите гъби са естествен продукт, при който преработката е сведена до минимум и цикълът не включва използването на химикали.

Сизалова ръкавица
Това е ръкавица за баня с оплетка от естествен сизал, изключително удобна за употреба с масажиращ и ексфолиращ ефект. Сизалът е многогодишно растение от семейство кокичеви. Расте и се отглежда в по-сухи тропични и субтропични райони (Танзания , Мадагаскар, Венецуела, Китай) заради листата, от които се получава влакно.

Луфа
Естествената луфа за баня се използва за масаж и отстраняване на мъртви клетки от тялото и подобряване на кръвообращението. Растението луфа е от рода на тропическите лози с нишковидна структура. Отглежда се за плодовете, от които се получават т.нар. растителни гъби. От тях освен гъби за баня се правят още пантофи, шапки, масло за сапуни и др.

Натурални сапуни
Царството на сапуните е все по необятно. Видът им може да бъде всякакъв, а ароматът да покоси коленете ви наравно с най-хубавите парфюми. Тогава когато говорим за натурален продукт, можем да прибавим и още едно карество – ръчната изработка. 

Натуралните помощници в банята за някои може да изглеждат примитивно, но имат своите доказани предимства. Те са полезни за кожата ни и я правят да изглежда перфектно.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти