Създадено за

Най-важните дамски чанти за всеки гардероб

а
Снимка: iStock/Getty Images

В нито един дамски гардероб няма достатъчно дамски чанти и обувки. И за това си има причина – те са толкова неустоимо красиви, необходимо е да имате подходящи за всеки тоалет, а и трябва да са в комплект, нали? В следващите редове ще намерите някои от най-важните типове дамски чанти, които задължително да имате в гардероба си, за да сте сигурни, че сте подготвени за всяка ситуация.

Раница

Раниците превземат съвременния градски стил и има защо – носите ги на гърба си, където определено тежат по-малко, а и ръцете ви са винаги свободни за пазаруване и ръкостискане с приятели. Нещо повече, раницата има много отделения, което ви позволява да организирате по-добре вещите си – бутилката за вода, кутията за обяд, козметиката, книгата. А специализираните модели за спорт или бизнес могат да предложат купища допълнителни съвременни екстри като зарядни устройства, прорези за слушалките и специално подсилени джобове за лаптопи и таблети. Не е малко, нали?

а
Снимка: iStock/Getty Images

Пазарска чанта

Надяваме се, че времето на найлоновите торбички за еднократна употреба скоро ще свърши. Но все пак единственият начин да се справим с този проблем е да си носим винаги собствена пазарска чанта, в която да пренасяме продуктите от магазина. Това са здрави и обемни чанти, които обаче могат да бъдат доста леки и дори сгъваеми, за да не заемат много място, когато са празни. Още едно удобство са дългите им дръжки, които позволяват да носите удобно тежките продукти на рамо, вместо в дланта си.

Дамска чанта през рамо

Тези страхотни дамски чанти с дълга дръжка се премятат удобно през рамо, за да застанат диагонално по тялото ви, стоейки на ханша. Най-често това са малки по размер чанти, в които да носите най-необходимото за една разходка – телефон, портфейл, документи, ключове, червило. Понякога в тях са поместени и отделения за още по-добра организация, но и да няма, в такава малка чанта лесно ще откриете търсеното. Едно от най-големите им предимства е, че са изключително леки и са винаги подръка.

а
Снимка: iStock/Getty Images

Спортна чанта

Съвременните дами водят активен начин на живот и имат нужда от специална чанта за спортната екипировка. Обикновено това са издължени и заоблени дамски чанти с регулируеми презрамки и стабилни дръжки, с отделения за екип, обувки, принадлежности, бутилки и др. Качествените спортни чанти са наистина здрави, така че няма нужда да се притеснявате, ако сте ги натъпкали до горе.

Ежедневна дамска чанта

Освен за разходка и за спорт, всяка жена има нужда и от ежедневна дамска чанта, която да я придружава във всичките ѝ задачи през деня. В повечето случаи това са доста големи чанти с много отделения, в които да носите удобно всичко необходимо за един дълъг ден навън – като започнете от дезодоранта, минете през бутилката с вода и стигнете до болкоуспокояващи таблетки за всеки случай. Но тук разнообразието е направо безгранично, така че просто изберете чанта, която ви харесва, предлага достатъчно място за вещите ви, пасва на стила ви на обличане и ви е удобна.

а
Снимка: iStock/Getty Images

Клъч

И остана онази малка чантичка, която да запазите за нощните излизания. Тя прилича на голямо портмоне и се носи в ръка или на малка каишка на китката, но предлага елегантен начин цяла вечер да имате подръка червило, пари, документи и ключове.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти