Най-удобните методи за епилация

Най-удобните методи за епилация
Снимка: Thinkstock

Самобръсначките са на мъжете. За нас, момичета, има много по-добри, трайни и щадящи варианти за премахване на косъмчета, нали!

В разгара на лятото решихме да обобщим най-удобните методи за епилация, за да можете да изберете най-подходщия за вас. Или пък да пробвате нещо ново.

Кола маска в салон

Това е най-мързеливият, но и най-скъпият вариант. Оставяте се в ръцете на козметичката и след  час излизате от салона й с гладка кожа.

Негативите са, че зависите от свободните ѝ часове, понякога от професионалната кола излизат пъпчици и че трябва да покажете най-интимните си зони на човек, който не е лекар. Но с времето се свиква.

Положителната страна на кола маска в салон е, че просто си лежите и някой друг върши всичко вместо вас, при това с отработени професионални движения.

И дори и да ви боли малко повече, няма опасност да си тръгнете с недооправени крака, както може да ви се случи, ако си правите кола маска сама вкъщи.

Снимка: Thinkstock

Домашни епилиращи ленти

Те са бързи и удобни, за спешни ситуации и когато козметичката няма свободен час в близките дни. Има варианти за крака и по-нежни зони. Резултатите са много добри, стига да имате достатъчно силна светлина, за да видите всички косъмчета.

Недостатъкът е, че не можете лесно да стигнете до зони като задната част на краката и интимната област.

Епилатори

Класическите епилатори представляват множество пинсети на въртяща се глава, които отскубват по няколко косъмчета наведнъж.

Лесно е, можете да го направите по всяко време и можете да носите машинката винаги с вас.

Негативът на стандартните епилатори е, че трябва да изчакате косъмчетата да пораснат, защото най-тънките просто не се улавят от пинсетките.

Има и подобрени варианти на епилаторите, които не са с пинсети, а с титанови дискове. Те улавят и най-малките и нежни косъмчета и ги отстраняват от корен.

Снимка: Thinkstock

Може да се използва върху всички зони на тялото, включително веждите, зоната под носа и лицето.

Можете да изберете такъв, който се продава в комплект с инструменти за маникюр и да сте спокойни, че навсякъде е всичко необходимо за идеална епилация и хубави нокти – достатъчно, за да се почувстваме наистина женствено. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти