Най-скъпите рокли, които червеният килим е виждал през 21 век

Стане ли дума за висша мода и червен килим, се оказва, че арената, която събира най-скъпи тоалети, са наградите на Американската филмова академия – или просто Оскарите.

Най-престижните кино отличия привличат най-голямо световно внимание всяка година, затова усилията за външния вид на знаменитостите тогава са също „най“.

Това е и моментът, когато големите модни империи се надпреварват да облекат гостите в свои дрехи, а на следващия ден имената на Dior, Armani и т.н. се появяват навсякъде в медиите.

Но нека спестим благородната завист в душата ви – често пъти дрехите и бижутата, с които звездите се появяват, се ползват просто назаем. Така визиите за милиони всъщност не се плащат от знаменитостите, затова и трудно бихме ги обвинили в разхищение.

Но все пак обличането на рокля за стотици хиляди, дори и за една нощ, е достатъчен повод да разгледаме късметлийките, които са го направили по време на наградите „Оскар“ през недалечното минало.

Кейт Уинслет - $100 хил.

червен килим
Снимка: Getty

С рокля Valentino в цвят мента актрисата се появява на церемонията през 2007 г., а изисканият модел кара изданията по света да я определят като най-добре облечената в празничната вечер.

Рокля на същата стойност са носили още 3 дами в историята на Оскарите.

Джесика Бийл - $100 хил.

червен килим
Снимка: Getty

През 2013 г. тя облече блестяща рокля на Chanel, допълнена от бижута Tiffany & Co. Мнозина бяха тези, които осъдиха избора на Бийл като „безопасен“ и „скучен“, но въпреки това няма как да не отбележим, че актрисата сияе.

Кейт Бланшет - $100 хил.

червен килим
Снимка: Getty

Във вечерта през 2014 г., когато носеше това романтично творение на Armani Prive, австралийката спечели втория си „Оскар“. Затова и общата ѝ визия на стойност $18,1 млн. си е струвала.

Вижте в галерията ТУК кои са останалите най-скъпо облечени жени от червения килим >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти