Най-модерните прически

Най-модерните прически
Снимка: Thinkstock

Биляна Божилова

Прическата променя изцяло визията и често е използвана от жените като начин за смяна на имиджа. Решението за нов път в живота обикновено върви с нова прическа. Новият моден сезон обаче не предполага взимането на генерални решения, а частично обновяване на визията според актуалните тенденции.

Есен/зима 2014-15 е още по-либерална по отношение на трендовете при прическите. Не е нужно да се подстригвате или пребоядисвате, за да сте с модерна прическа. Достатъчно е да оформите косата си по някой от следните начин:

• Конска опашка
• Дълъг бретон встрани
• Елегантен кок
• Идеално права
• Плитчици
• Път по средата
• На вълни
• Небрежен кок
• Мокър ефект

Конска опашка

Супер лесна прическа, за която са ви необходими само по-дълга коса и ластик. Може и с няколко ластика, ако искате да е по-ефектна като при Valentino. Загладена назад е по-подходяща за млади момичета, а разделена на път - за по-елегантни дами.

Дълъг бретон встрани

Този есенно-зимен сезон дългият бретон (предимно с дължината на цялата коса) измества късия, оформен бретон по актуалност. Единственото, което трябва да направите, е да го срешите на една страна и да го прихванете с фиба или зад ухото. Толкова е лесно и толкова интересно.

Елегантен кок

С прическа на балерина елегантността ви е гарантирана. Стегнатият, идеално оформен кок е   една от топ тенденциите за сезона. Прецизността в изпълнението ще ви даде бонус точки за стил.

Идеално права

Под "идеално" разбирайте, че дори жените с леко чуплива коса е добре да я минат през четка и сешоар, ако не през преса. Ефектът отново е в полза на елегантността.

Плитчици

Много свежо предложение, в което се оглеждат различни култури. Като руска матрьошка или в раста стил, това е прическата, с която ще изпъкнете по оригиналност.

Път по средата

Младежка прическа, подходяща за всяка възраст. Най-добре се получава, когато бретонът е с дължината на косата. Отива повече на права и чуплива коса, отколкото на къдрава.

На вълни

Много романтична прическа, която може да постигнете с помощта на ролки или на специална преса за коса. Подобен ефект ще се получи, ако сплетете косата си на едри плитки, докато е мокра след измиване и след като изсъхне я разрешите.

Небрежен кок

Интересното през есен/зима 2014-15 е, че два вида кок намират място сред топ тенденциите. Като контрапункт на строгата елегантност на балеринския кок, идва небрежният, но и двата подчертават по специален начин женствеността.

Мокър ефект

И през този студен моден сезон ще ходим с прическа, характерна за летните месеци. Оформена с гел, пяна или вакса, все пак залагайте на нея в по-топлите есенно-зимни дни.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти