Най-лесният летен грим

Добре хидратирана и изравнена кожа, бронзови нюанси, които да подчертават тена ни, блясък, който ни прави още по-сияйни и закачливо червено червило с оранжев подтон. Така си представяме перфектният летен вечерен грим. А се оказва, че не е и много труден за правене.

Дори е много лесен. В това ни убеждава новото видео от канала Natali's beauty, в което разбираме всички прости стъпки на тази топла, бляскава и елегантна визия.

Как да си направим подобен макиаж и то в домашни условия, вижте:

Основата

Първо стартираме с основата за грим. Тя е особено важна, защото едновременно подхранва кожата ни, задържа грима на мястото му за дълго време, запълва пори и несъвършенства, но е с матов завършек, което гарантира, че лицето ни няма да се омазни излишно с часовете.

После навлажняваме бюти блендер с фиксатор за грим, което ще направи фон дьо тена още по-издръжлив и го поставяме по цялото лице. Формулата, която съветваме да изберете, е лека и със средна покривност, защото в това хубаво време от годината и с мъничко тен по лицата ни няма нищо по-красиво от добре изравнена, но и естествено изглеждаща кожа едновременно.

Време е да изсветлим централната част на лицето. Поставяме коректор с розов подтон под очите, за да прикрием леките тъмни кръгове, както и 1-2 тона по-светъл коректор по челото, нослето, над горната устна и по брадичката за допълнително озаряване. И преливаме много добре.

Очите

По очите пък поставяме основа за сенки, която ще изравни клепача, ще прикрие фините венички и ще накара цветовете на сенките да изпъкнат много по-добре.

Ако искате да си направите опушен грим, една важна стъпка е да поставите малко полупрозрачна пудра по клепачите, защото сухата основа ще ви позволи да прелеете цветовете много по-лесно.

А сега е време именно за цветовете по клепача. С пухкава четка топваме в бронзова пудраи започваме да дефинираме сгъвката на клепача като разнасяме добре продукта.

Това е много важна стъпка, ако искате да имате красиво прелети цветове, затова ѝ отделете необходимото време. Остатъка от продукта разнасяме и по долния клепач, съединявайки цветовете във външния ъгъл на окото.

После с плоска четка топваме в тъмната матова пудра и внимателно покриваме целия горен клепач до сгъвката му. С пухкавата четка, по която време има останал продукт, съединяваме кафявия и бронзовия цвят.

Време е и за малко блясък. Тъмнокафяво с бляскави златисти частички поставяме върху тъмната основа, а остатъкът в основата на долните мигли, за да дефинираме погледа по добре.

Завършваме с няколко слоя спирала.

Сега вече ще подчертаем и веждите

Обикновено повечето дами го правят преди грима по очите, но в случая искаме да видим колко опушен ще се получи, за да знаем колко плътни да направим веждите. Правилото е следното - колкото по-опушен е гримът, толкова по-силни да са веждите – иначе сякаш се губят в цялостната визия.

Бронз по кожата

За да минимализираме още повече възможността кожата да се омазни преждевременно в Т-зоната, я матираме с малко полупрозрачна пудра и пухкава четка по челото, нослето и брадичката.

С по-фина четка после топваме отново в тъмната матова пудра и дефинираме добре скулите, като остатъка от продукта разнасям в основата на челото и под челюстта. Това е много важна стъпка, за да изглежда лицето ви добре контрурирано, а не със странно изглеждащи тъмни петна само по страниците.

Още малко бронзов загар поставяме с бронзова пудра. А с пухкава четка поставяме бляскава пудра по скулите и слепоочията. С по-прецизна четка пък малко точно над веждите, в основата на нослето, една точица точно на връхчето му, за да изглежда оптически по-чипо и малко над горната устна, за да изглежда тя по-изпъкнала и обемна.

Устните

Единият вариант е да поставите червило с розов, карамелен или прасковен тон – за да дефинирате устните, но и такъв цвят отива на всички дами.

А може да заложите на горещо червено червило, което е с оранжев подтон – много подходящо за летния сезон, наситено и с модерния матов завършек, който ще даде известен баланс между блясъка по цялата кожа и устните.

Още интересни статии, които да прочетете:

Една пластична операция, която можете да гледате на живо

Защо цветът на косата ни избледнява и как да го предотвратим

Бижута от магическата гора

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти