Най-добрият приятел на кожата на лицето

Най-добрият приятел на кожата на лицето
Снимка: Persona Health & Beauty

Мария Николова

Едва ли има жена, която поне веднъж в живота си да не е посещавала козметично студио. Там, убедена съм, всяка Edna от нас се е сблъсквала с прилаганите върху лицето процедури, свързани с дълготрайно и болезнено обработване на нежната и чувствителна кожа с ръце. И всичко това завършва с не особено задоволителен резултат и зачервяване на лицето, нали?

Като всяка Edna държаща на външния си вид жена, аз също редовно прилагам върху кожата на лицето си различни разкрасителни процедури – като започнем от бабините съвети с природни продукти, преминем през сеансите при професионален козметик и завършим с най-иновативните продукти за третиране на деликатната кожа.

Ако трябва да бъда честна, аз все още се намирам във възрастовия интервал под 28 години и на този етап кожата на лицето ми не изисква заличаване на следите на времето, а превенция от тяхната неизбежна бъдеща поява.

Въпреки че по време на пубертета не съм се сблъсквала с обичайните за този период акне и комедони, кожата ми винаги е страдала от сухота и дехидратация. А както всички знаем, тези симптоми водят до загуба на еластичност, отпускане и поява на първи бръчки, особено ако върху тях не се обърне внимание навреме.

Също така основният ми ежедневен проблем, свързан с грижата за лицето, с който предполагам се сблъсквате и вие, е замърсяването на кожата, запушените пори, появата на черни точки в областта на носа и брадичката.

Всички тези несъвършенства на женското лице могат да бъдат заличени веднъж завинаги, тъй като вече съществува уред, който дава на кожата ни онова, от което тя има нужда. Става въпрос за най-добрия приятел на деликатната и нежна кожа на лицето – апарата HydrаFacial (Хидрофейшъл), който вече навлиза и в нашата страна.

Името е ново и все още непознато по нашите географски ширини, но апаратът и самите процедури, които осигурява, са крайно опростени, прилагат се бързо, лесно и напълно безболезнено. Звучи наистина прекалено нереалистично, но техниката HydrаFacial е разработена така, че да предлага точно това.

Накратко - HydrаFacial е система, която комбинира в себе си ексфолиация (без абразивни частици), мултифункционални серуми и контролиран вакуум.

С помощта на различни по вид накрайници (дюзи) се осъществява технологията "Вортекс". Тя може да бъде обяснена като завихряне (представете си малко торнадо) на течност и въздух с помощта на вакуум. Така именно мръсотията се изсмуква напълно безболезнено от порите и те остават чисти.

Истината е, че когато се оставите в ръцете на специалиста, работещ с апарата HydrаFacial, няма да усетите нищо по-различно от допир по лицето с въпросните дюзи и серумите, с които се третира кожата.

Процедурата Intraceuticals (Интрасютикъл), която ми беше направена допълнително, почти заличи първите мимически бръчки (онези, които първи се активизират при усмивка) в областта около устните. Терапията представлява интрадермално проникване с кислородна струя под налягане и хидратиране с 95 % чиста хиалуронова киселина и мултивитаминен комплекс. Технологията е изцяло нова и позволява третиране върху долния и горния клепач и плътно в околоочния контур. А тъй като Мадона е първата известна личност, открила поразителния ѝ ефект върху лицето, в световен мащаб процедурата често е наричана "Терапията на Мадона".

След процедурата забелязах как лицето ми изглеждаше видимо по-свежо, тонизирано и хидратирано. Малките бръчици в областта на околоочния контур и устните бяха значително заличени. Запушените пори по повърхността на носа и в областта на брадичката почти липсваха. Самият епидермис бе успокоен и добре хидратиран, не усещах нито щипене, нито имах зачервявания, както след други почистващи процедури.

Тръгнах си от студиото спокойна и уверена, че кожата ми изглежда добре без фон дьо тен или пудра.

За HydrаFacial може да се каже още, че е любимата процедура на звезди като Парис Хилтън и Наоми Уотс, но може би по-важното е, че е позната и обичана терапия в 80 страни, а апаратът е обявен за най-добър в терапията за лице за 2011 г. в САЩ и че най-сетне го има и у нас – в козметичен салон "Persona Health & Beauty".

Освен за почистване на лице обаче, HydrаFacial може да се прилага и при заличаване на бръчки, пигментни петна и слънчеви изгаряния.

Всичко останало, което ви интересува, можете да откриете тук или да попитате специалистите в студио "Persona Health & Beauty", които с удоволствие ще ви отговорят на всички въпроси.

Сега Edna.bg и салон "Persona Health & Beauty" дават възможност на Edna от вас да се увери сама във всичко написано, като спечели специална процедура с HydrаFacial!

Нужно е единствено да зададете въпрос* относно грижата за кожата до козметика и специалист по грижата за кожата Магдалена Банчева като коментар под статията.

За да оставите коментар, е нужно да имате регистрация в Edna.bg. Ако все още нямате такава, можете да си направите такава ТУК! Коментарите ще бъдат предварително проверени от модератор, а неуместни, обидни и нецензурни изказвания ще бъдат изтрити!

Магдалена Банчева ще отговори на всички въпроси чрез коментар под статията до 04.10.2014 година (събота), а на 06.10.2014 г. (понеделник) на случаен принцип ще бъде изтеглен един потребител, който ще може да се увери, че HydrаFacial и Intraceuticals наистина е най-добрият приятел на кожата на лицето.

* Единствено въпроси, зададени до 23:59 ч. на 04.10.2014 г., ще участват в томболата за спечелване на безплатна процедура в салон "Persona Health & Beauty".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти