Моят козметик е Фейсбук робот!

g
Снимка: Thinkstock

През последната година темата за Фейсбук ботовете стана изключително популярна. Изкуствен интелект, с когото поддържаш комуникация по въпроси, които са интересни за теб: здраве, технологии, връзки...

Ботът дава полезни съвети по темата, за която е предназначен или просто е добрият виртуален събеседник в моментите, когато няма с кого да си поговориш.

Ботовете вече се развиват толкова много от своите създатели, че на практика могат да заменят доста голяма част от работещите в сферата на услугите. Следващата история го доказва...

Американската журналистка Мати Кан дори е направила един бот за козметични съвети свой личен козметик - или казано иначе: решила е да следва всички напътствия за здрава и красива кожа на лицето, които Фейсбук бот на име Ейва ѝ е давал в продължение на седмица.

Нейният експеримент се оказва сполучлив, защото от момента, в който тя се абонира за съветите на виртуалния козметик Ейва, тя започва да получава информация за това кога да почиства кожата си, кога да ѝ нанася слънцезащитен продукт, кога да я предпазва от по-тежък грим.

Ейва знае всичко за кожата на лицето на бюти журналистът чрез кратък тест за състоянието ѝ и начина ѝ на живот, който ботът ти прилага преди да започнеш да го ползваш. Знае дали имаш лунички, дали си предразположена към бързо изгаряне, дали си имала акне в тийнейджърските години, дали пушиш, колко алкохол пиеш седмично и дали пиеш достатъчно често вода.

g
Снимка: Thinkstock

Резултатът: Ейва съветва напълно правилно и адекватно Мати за третирането на кожата ѝ и я подсеща кога е време да си махне грима, напомня, че е необходимо да почиства лицето си вечер и да нанася хидратиращ крем преди лягане.

Дали ботовете ще заменят специалистите след години, ще разберем... Едно е ясно, в бъдеще роботите, изкуственият интелект и технологиите ще навлизат все по-осезаемо в ежедневието ни. А дали ще ни помогнат да се грижим по-добре за себе си и ще улеснят живота ни или развоя на събитията ще е друг, времето ще покаже.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти