Модните диктатори при децата

Сури Круз с майка си Кейти Холмс
Снимка: Getty/Images

Сури Круз и Харпър Бекъм оказват влияние върху стила на децата, а родителите се чувстват подложени на натиск да им насмогнат, показва ново изследване, цитиранот от БГНЕС.

Половината родители, анкетирани от марката "COTTON USA", признали, че културата на звездите и определените за мини модни икони Сури Круз и Харпър Бекъм влияят на начина, по който обличат децата си.

52% от майките и бащите заявили, че се чувстват подложени на натиск от други родители да обличат децата си по определен начин, а 87 на сто от анкетираните посочили, че някои родители се държат към децата си като към модни аксесоари.

Една четвърт от родителите обаче категорично не одобряват стила на обличане на звездите или се притесняват от навлизането на все по-съобразени с модата детски дрешки.

Интересно е да се спомене, че Виктория Бекъм наложи тенденцията малките момиченца да не бъдат обличани от главата до петите в крещящо розово, а за дрехите и аксесоарите им да се избират цветове като жълто, бяло, сиво и дори черно.

От друга страна щедрият татко Том Круз няма нищо против да купува на невръстната си дъщеря Сури дрехи за хиляди долари. Малкото момиченце има гардероб, оценен на милиони.

Въпреки натиска майките предпочитат качеството пред стила при избора на дрехи за децата си. Макар мнозинството родители да са съгласни, че стилът е важен при обличането на детето си, само 15 на сто смятат, че той е най-важен спрямо 26%, които определили качеството като най-важния фактор.

Желанието на родителите да намират качествени дрехи за децата си обяснява изненадващото откритие, че 66% харчат повече за дрехи за децата, отколкото за самите себе си или за партньора/партньорката.

Над три четвърти от родителите са готови да похарчат повече за качествени дрехи спрямо малко под една четвърт, които биха платили повече за стилни дрехи.

За родителите материята е от ключово значение при пазаруването на дрехи за децата.

При избора на материя от най-важно значение са трайността и мекотата, а 66% биха предпочели естествени фибри пред синтетичните.

Памукът е най-желаната материя със 79%, следвана от вълната.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Колко често чистите вкъщи?

Абонамент