Модни уроци от „365 дни“: сензацията, която покори света

365 дни
Снимка: Netflix/Ciela

Ако не сте чували за „365 дни“ – сензацията на Netflix, която спечели равно количество предани фенове и скандализирани критици (да, филмът е еротика) – тогава лятото ви вероятно е било прекарано далеч от екрана и социалните мрежи като цяло.

Приликите между „365 дни“ и „50 нюанса сиво”“са лесно забележими, не е трудно да се види защо публика и критици побързаха да направят сравнението. И двете имат силен мъжки главен герой, изобилие от еротични сцени, а също така и двете са замислени като трилогии. Най-вече и двата филма се базират на романи – „365 дни“ е бестселърова трилогия на полската авторка Бланка Липинска, която излезе на български преди месец с логото на издателство „Сиела“ – първи чуждоезичен превод в света, който предстои да бъде последван от редица държави.

365 дни
Снимка: Ciela

Млад наследник на сицилианска фамилия от мафията се разминава на косъм със смъртта. В последните мигове преди да изгуби съзнание вижда образа на красива непозната. Образът се запечатва в ума му и той се зарича, че ако някога я открие, тя ще бъде негова.

Лаура Биел пътува за Сицилия с приятеля си по повод 29-ия си рожден ден, но на втория ден е отвлечена от хората на мафиотски дон. Първата ѝ среща с Масимо е изпълнена с неприязън. Той твърди, че тя е жената от мечтите му, жената, която е видял онзи далечен ден.

Условията му са ясни – Лаура ще прекара 365 дни в неговото имение. 365 дни, в които да се влюби безутешно в него. Ако когато годината изтече, тя не е готова да му подари сърцето си, Масимо ще ѝ върне свободата.

Изборът е неин. Правилата са негови. Но има ли ясна граница между омразата и страстта? И може ли да пламне любов, когато външни сили се мъчат да я разрушат?

След като излиза в Netflix, филмът попада в Топ 3 най-гледани в почти 30 различни държави по света, като постига три рекорда в историята на стрийминг компанията. Премиерата на „365 дни“ онлайн го изпраща направо на първо място. Екранизацията се задържа на номер едно в продължение на два дълги непрекъснати периода и е първият филм, който постига такъв успех от въвеждането на класацията на Netflix. Всичко това го прави един от Топ 10 на Netflix на всички времена.

365 дни
Снимка: Netflix

Но „365 дни“ е впечатляващ не само заради еротиката и горещите сцени между двамата герои, нито заради красивите италиански пейзажи. Стилът на обличане на Лаура Биел, който комбинира елегантен минимализъм с привлекателни кройки, които добре подчертават фигурата, заслужава свой собствен прожектор на сцената.

Предстоящите новогодишни празненства, макар в ограничен състав, традиционно повдигат въпроса какво да облечем. Тази година можем да вземем вдъхновение от киното и да научим няколко съвета от Лаура - особено за предстоящите празници. Вижте ги в галерията долу!

Стилните съвети, които може да ни даде Лаура Биел от „365 дни“

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти