Модни тенденции за новия сезон

Модни тенденции за новия сезон
Снимка: Fashion Days

В началото на есента стилистите на модна дестинация номер 1 в Централна и Източна Европа обръщат поглед към вълнуващите тенденции на Есен/Зима 2015 – стилни, елегантни и ярки, както никога досега.

Екипът на Fashion Days препоръча на какво да заложим в гардероба си през новия сезон. Стилистът Хубен Хубенов, Кристина Гочева, блогърът Ана Динкова и дизайнерката Ирина Лазова коментираха осем ключови тенденции и дадоха своите експертни съвети как да съчетаваме актуалните за есента и зимата материи, цветове и стилове.

Пастелните нюанси, ретро шикът от 70-те, дръзкият color blocking, стилният и практичен luxe layering, звездата на зимния гардероб – палтото, вечният деним, плетените модели и перфектната връхна дреха са в основата на разнообразието от модни решения за новия сезон.

Нежни и очарователни есенните пастели заемат ключова роля този сезон и са перфектния контраст на традиционно тъмния есенно-зимен гардероб. За да се чувстваме прелестно в тях, стилистите препоръчват ги съчетаваме с изтънчени, луксозни материи.

Елегантната изисканост на 70-те е водещ мотив в тоалетите през следващите месеци –издължени силуети, разкроени модели, меки плетени материи, шапки федора и ботуши – всички те стават все по-непреходни с годините.

Сезон есен/зима 2015 не подминава и дамите, които обичат по-смелите и модерни решения. Color Blocking е тенденцията, която ни позволява да въведем изкуството на цветовете в гардероба си и да забравим за скучните и еднообразни тонове.

Luxe layering е модерният дрескод, който непременно трябва да имаме предвид за зимните дни в офиса, когато искаме да сме елегантни и в същото време държим да се чувстваме удобно.

Цветовете са тези на града – черно, сиво, бяло, жълто-кафяво и по семпъл начин създават шик визия.

Съвсем естествено палтото е звезда на модния подиум този сезон. Дълго, пухено, обемно или по-втален модел – тази незменима връхна дреха отразява по уникален начин индивидуалността на своя притежател.

Независимо от тенденциите денимът винаги остава и есенно-зимния сезон също е белязан от стила му. Семпъл, стилен и дързък, денимът е задължителен елемент от градската мода. Непокорен на нюанси и форма – риза, яке или класически дънки, денимът е константа в облеклото този сезон.

Плетените модели са хитрият съвет на стилистите за хладния сезон. Изтънчено решение за всекидневния ни гардероб, плетките са задължителна покупка за есента и зимата. Пуловер с голяма и топла яка или подходяща жилетка могат да преобърнат представите за кежуал излъчване. Комбинирайте с риза, голям шал, дънки или любимия панталон и никога няма да сгрешите с плетен дизайн.

The perfect cover up - Този сезон връхната дреха е решаваща за визията. Независимо дали ще изберете палто или яке, това е вашата опция за гладко превключване от елегантен към ежедневен стил в студените дни и трябва да бъде убедителен избор за цялостния ви гардероб. За да бъде наистина добра инвестиция, вашият избор трябва да пасва добре както на костюм, така и на ежедневен аутфит или деним.

И не забравяйте – всеки ден е шанс да изразим своя личен стил!

Вижте повече в галерията ни ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти