Модни тенденции от родния подиум

Модни тенденции от родния подиум
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Модните облекла от колекция „Готик мода и поп-арт” разказват история – те са за жени, които намират своята женственост, експериментирайки със силуета, цветовете и материите.

На 16 септември в София, модната къща „Жени стил” с дизайнер Евгения Живкова, представи колекция есен/зима 2015-2016 на тема: „Готик мода и поп-арт”. Лице на колекцията е Андреа Стефанова.

Зимата на 2015-2016 година е за експерименти, комбинирайки неочаквани облекла, играейки си с текстурата на материите и принтовете. Този начин на обличане изисква увереност в избора.

Моделите са насочени към дамите, които искат да изразят индивидуалността си, повече отколкото искат да се трансформират в жени, които другите биха искали да видят в представите си.

Колекцията за сезона е вдъхновена от два ярки стила в историята на модата. Единият е готик стилът на обличане, в който съществуват много субкултури, но водещото при него е изразяването на собствения стил и индивидуалност, чрез черни дрехи или дрехи в тъмни нюанси.

Черно яке или сако разиграно с пеплум в талията се комбинират с малка черна рокля, пола или панталон. Материите, които са използвани за ежедневните облекла и бизнес костюмите, са: вълна, трико, кожа, ръчно тъкани тъкани, наподобяващи черга, също и материи, изработени по нови технологии, правещи ги да изглеждат релефни и плътни.

При тези облекла за закопчаване като акценти са използвани метални ципове. Смокингите с панталони с разнообразен силует, наподобяващи мъжка визия и съчетани с бели ризи, са изключително актуални за сезона.

Вечерните облекла в този стил са малки черни рокли и дълги черни рокли. Някои модели са разкроени и с набор в талията, други са прави с дължина до коляното. При тях са характерни дългите ръкави и съчетаването на няколко вида дантели.

Дългите официални рокли са изработени в комбинация от коприна и дантела, също и от бродирана мрежа.

Черните облекла, характерни за готик модата, се разнообразяват с облекла вдъхновени от поп-арт културата. При тези облекла са използвани ярки цветове като тюркоазено, зелено, турско синьо и лилаво. За тях са характерни абстрактните, дори сюреалистични принтове, също и принтовете взаимствани от масовата култура.

Целта на тези модели е да изненадват и да правят жените забележими. Нуждата за удовлетвореност се изразява върху облеклата във вид на ярки картини или необичайни детайли. В една дреха се съчетават вълнени и копринени платове с един и същи принт. При някои от моделите като допълнение е добавена дантела и тафта.

Като контрапункт на черния готически стил, стилът поп-арт в колекцията е микс от цветове с необичаен закачлив рисунък, за който е характерно, това че няколко отделни елемента, извадени от оригиналния си контекст, се наслагват върху един плат и дреха. Миксирането на принтове с различна пропорция, правят дрехите да изглеждат по-интересни.

От тези платове са изработени манта, сака, рокли, поли, ризи и панталони, които могат да се комбинират както по между си, така и с дрехи в дюс. Материи: вълна, кашмир, кожа, шифон, коприна, тафта, дантела, трико. Цветове: черно, тюркоазено, зелено, турско синьо, лилаво, бяло.

Гости на ревюто бяха представители на модния, културен и бизнес елит, сред които: посланиците на Полша, Катар, Сърбия и Судан, Царица Маргарита, Виолина Маринова – председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на банка ДСК, Светлана Шаренкова, Ширин Местан, Емилия Масларова, Ана Сендова, Весела Драганова, проф. д.н. Любомир Стойков, д-р Елиза Георгиева, Богдан Томов, Тодор Славков, актрисите: Татяна Лолова и Евелина Борисова, Павел и Едита Цветкови, дизайнерките Жана Жекова и Веселка Крачунова, Кристина Патрашкова, Валерия Велева, Милена Милотинова, Вихра Петрова и други. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти