Мода от Париж за следващата зима

Преобладаващи ще да по-мрачните тонове
Снимка: Getty/Guliver

Влиянието на икономическата криза и подтикът към създаването на прагматични дрехи са оставили отпечатък върху парижките модни колекции за следващата зима. Понякога в тях може да откриете поезия, но като цяло носят малко фантазия, а цветовете са доста тъмни.

"Трябва да се внимава да не се "миланизира" Париж", коментират злите езици, намеквайки за репутацията на Милано да привилегирова по-малко креативните и по-комерсиалните марки в сравнение с Париж.

След дефилето на "Диор", преминало без много вълнения, въпреки хубавите модели, и не много оригиналната колекция на Готие, въпреки ярките й цветове и прецизните кройки, шестият дъждовен ден на парижката модна седмица се опита да покаже едно по-весело лице.

Малки черни рокли, сака и жилетки, които спокойно може да се носят с дънки, широко използвано имприме на дребни папийонки - това е веселата колекция на дизайнера Алексис Мабий, която със сигурност ще намери своите клиентки. Момичетата носят големи сребърни обеци във формата на папийонки, които могат да се видят и по токовете някои от обувките. 

Мабий представи и колекция в преобладаващо черно и тъмни цветове наред с червената експлозия на дългите рокли, които дизайнерът е създал "за удоволствие, но и защото има клиентела за тях".

При Исеи Мияке дефилето започва с шивашки манекени върху които са сложени страшно широки рокли и туники. След това излизат пет камериерки с парни ютии, които загряват дрехите и ги свиват. Още пет момичета се появяват в бежови комбинезони и балетни пантофки. Те обличат дрехите от стреч и започват да ходят като на конвейерна лента. Следват копринени полички, разширяващи се при коляното, палта от тъкани с различна текстура, въздушни грейки и ултрафини шарени якета, напомнящи материите за парашути.

При "Хермес" както винаги се дава предимство на кожите. Момичетата са топ модели и по-възрастни манекенки, сред които и Бамбу. Те представят тъмни пелерини от вълнена материя и широки панталони, стесняващи се в глезена.

Разбира се, не мина и без няколко много фини костюма от еленова кожа в яркочервено и златист карамел, както и сака без ръкави от пухкава кожа. Стилът е сдържан, голяма част от тялото е покрита, шапките са като на аржентинските гаучоси, вратовръзките са мъжки.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти