Мода от Милано

Мода от Милано
Снимка: Getty/Images

Миланските дизайнери предложиха в първия ден на месец март еклектични колекции за следващия сезон есен/зима, даващи възможност на всяка жена да покаже своята идентичност.

Край на модния диктат, жената може сама и както иска да определи своя собствен външен вид и да покаже същността си, уникална всеки път.

За Dolce&Gabbana в неделя жената бе представена преди всичко като еманация на майчинското в цветове и другите изразни средства на модния подиум.

Но пазете се от недоумения: няма престилки или кърпи за тази супер майка, безупречна и елегантна при всички обстоятелства.

Вярно е, че тя понякога връзва шал на главата си и използва гигантска чанта за пазаруване... Но това е голяма чанта от норка или крокодилска кожа. Освен това тя носи и инкрустирани със скъпоценни камъни слушалки.

При Marni можеше да се види жената като самурай, подготвена да се изправи пред най-неблагоприятните условия. Нейният гардероб е само от най-необходимото в максималните дължините и дебелите тъкани, често насложени една върху друга.

Откриваме същия продълговат и величествен силует при "Салваторе Ферагамо" (Salvatore Ferragamo), където отново всичко е представено чрез текстури и контрасти с важни елементи, като се започне от рокля изцяло от кожа, превръщайки се в пелерина.

Дизайнерът Джон Ричмънд прославя от своя страна рокерката по душа, но и показваща прямо тенденциите на еротичната субкултура със свръхкъсите прилепнали по тялото облекла, в които кожата преобладава.

Тук са и абстрактни композиции, предложени в яки и пачуърк къси рокли с различни цветове или палта като пъзел, направен от цветни ленти от визон. Тук може да се види и кожа, и латекс в мини полите, панталоните и якетата, но и нитове в ръкавиците без пръсти …

Рок дух и тотален кожен изглед и при "Трусарди" (Trussardi), където манекенките, с устни в черно, се крият зад огромните черни очила. Кожата е като втора жива кожа, даваща ясен и изтънчен вид.

При Missoni жената се утвърждава млада и със свободен дух, в рокли и здрави прилепнали чорапогащи с мраморна текстура и рисунък, напомнящ органични материи като дървото.

Преди да отлети за Париж, миланският маратон ще завърши в понеделник с колекциите на Dsquared2, Giorgio Armani и Ter et Bantine. Вижте подбрани акценти от ревютата в галерията ни ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти