Как пластичните операции могат да свалят девет години от ЕГН-то ви

Клъцни/Срежи
Снимка: Getty/Guliver

Култът към младостта и нейното по-продължително съхраняване върху духа и най-вече тялото няма прогнози скоро да остане в историята, съдейки по последни данни от проучване, пристигащо директно от университета в Торонто.

Там учените са врели и кипели, за да установят, че по-големият набор от пластични операции ще ни предпази от старостта доста по-ефикасно.

За да не са голословни, експертите подбрали снимки на няколко десетки 60-годишни мъже и жени преди и след тяхното подлагане на разкрасителни хирургически намеси.

Сред тях 22 души били с лифтинг на лицето и шията, 17 опънали бръчки на лицето, врата и очите, а при последната група от други 22 дами и господа - бил отчетен и пълният комплект от лифтинг на лицева, шийна, очна и челна област.

Фотосите трябвало да бъдат анализирани от 40 студента по медицина, като тези с най-малко интервенции им изглеждали с 5.7 години по-млади от тяхната истинска възраст, а хората с три лифтинга пък сваляли средно по 8.4 години от ЕГН-то си, според запитаните бъдещи лекари.

"Много е важно подлагащите се на такъв тип манипулации да се съобразят със своите пропорции и да се стремят, изглаждайки бръчките, да придобият максимално реалистичен, макар и пипнат тук-там контур със скалпела", коментира д-р Гари Броуди, пластичен хирург и преподавател в университета на Южна Калифорния.

Канадските специалисти, провели анкетите, се надяват чрез новите резултати да накарат повече естетични хирурзи да се замислят, за да дадат ясна и точна представа на пациентите какво да очакват, след като излязат от операционната зала.

"Непрекъснато ни се задава въпросът: "Колко години ще залича, без да заприличам на пластмасова кукла?", защото всички искат да изглеждат добре за тяхната възраст, но не винаги количеството на процедурите е пропорционално на качественото изменение", заключва Броуди.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти