Млади таланти на Седмица на модата в Амстердам

Млади таланти на Седмица на модата в Амстердам
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Модната седмица в Амстердам е уникална платформа за млади таланти, каза в интервю пред ИТАР-ТАСС организаторът Барт Мауса.

"Инвестираме много сериозно в млади таланти. Правим образователни програми, провеждаме работни срещи с участието на модни светила, признати в цял свят.

Много млади таланти знаят как да бъдат дизайнери, но не могат да бъдат предприемачи. Как да привлекат инвеститори, как да създадат своя собствена марка, как да я развият. Ние ги учим на всичко това и доказателството е модната седмица в страната на лалетата", каза Мауса.

Той обясни, че целта на модното събитие е да тласне младите към кариера в областта на модната индустрия.

"Ако през 2004 г. модната седмица в Амстердам беше местно събитие, което почти никой не забелязва, през 2012 г. то привлече десетки чуждестранни купувачи, повече от 100 журналисти и около 25 000 посетители.

Седмицата на модата в Амстердам шестата след тези в Лондон, Париж, Милано, Барселона и Мадрид, но преди Берлин и Копенхаген. Целта на Холандия е да нареди столицата си сред топ 5 на модните столици в Европа.

Според организаторите една от разликите между Седмицата на модата в Амстердам е специалното внимание към предмета на екологията.

Така, в рамките на седмица се открива "Зелена колективна изложба", която представя най-добрата работа на млади холандски дизайнери, архитекти и дизайнери, които предпочитат използването на щадящи околната среда материали и технологии.

Снимки от ревютата в Амстердам може да видите в галерията ни тук, а от зад кулисите на Седмицата на модата в Париж - тук.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти