Метаморфозите на българския мъж за последните 100 години

Смел, успешен, различен, вдъхновяващ, патриот, бунтар и новатор – всички тези образи, пресъздадени по оригинален начин можете да видите във видеото „100 години българи – юнаци“.

След успеха на видеото „Красотата на българката: емблематични образи от последните 100 и повече години“, продуцентска компания 7Talents реализира продължение на поредицата, този път обаче посветена на българския мъж.

В рамките на 6 минути клипът проследява над 100 години от историята и показва как се е преобразявал българският мъж във времето.

„Видеопътуването“ започва с емблематичните образи на Христо Ботев и Дан Колов, като впоследствие преминава и през епохите на войните и комунистическия режим в България.

В клипа са използвани също мотиви и препратки към визиите на култови мъжки образи от българското кино и литература.

Сред първообразите, вдъхновили визиите в клипа са тези на герои от вечните български класики като филма „Вчера“ и романа „Бай Ганьо“.

Не е пропуснат и образът на Трифон Иванов, пресъздаващ незабравимата за всички 1994-та година и Световното в САЩ, когато под възгласите „Българи – юнаци!“ цялата нация се обедини зад успеха на цяло едно поколение златни футболисти.

Показва се и съвременният български мъж, по своему различен и модерен, съчетаващ в себе си актуалните световни тенденци, пречупени през собственото му усещане за стил.

Сред хората, застанали зад проекта са художникът по костюмите Яна Криспин, коафьорът Марио Махони, а цялостната реализация отново е дело на екипа на режисьора Боряна Гидикова и продуцентска компания “7Talents”.

Видеото се разпространява в две версии – българска и английска, и може да бъде гледано в двете най-популярни платформи за видеоразпространение Vbox7 и YouTube.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Колко често чистите вкъщи?

Абонамент