Създадено за Maybelline

Мечтаните вежди – още по-лесни за постигане, вижте как!

Мечтаните вежди – още по-лесни за постигане, вижте как!
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Веждите са завършека на всеки грим, те са нашата запазена марка пред света и дори толкова малка част от лицето ни,  те ни придават израз на емоция и темпераментност спрямо типа им.

Вгледайте се във веждите – формата им следва тенденции, до които повечето от нас се придържат. И ако преди доста време беше модерно те да са извити и тънки, а доскоро – да са гъсти и тъмни, то сега естествените, но една идея по-гъсти вежди са на мода. Да се научите сами да оформяте своите вежди, може да ви изглежда трудно, но не е чак толкова, стига да знаете правилните трикчета и да имате под ръка молив за вежди. И, разбира се, да се примирите с факта, че те са сестри, а не близначки.

Страхотните вежди изискват работа, търпение и практика. Но, не се притеснявайте – нашите съвети и моливът за вежди определено ще улеснят живота ви. Ще ни благодарите после!

Правилните размер и форма на веждите

Ще ви споделим една тайна на гримьорите, която вече отдавна е разбулена. Най-правилно се мерят веждите, благодарение на молив, който да използвате като своеобразна линийка. Допрете го успоредно до носа, започвайте от нивото на ноздрите – там, където свършва моливът – от там трябва да започват веждите ви. Поставете молива на 45 градуса отново от същата част на носа ви – там трябва да свършват. След като вече имате началото и края на веждите, поставете молива в средата между тях и вижте къде се пада краят му – тази точка е най-високата извивка за веждите ви. Използвайте точици, за да маркирате всички места и, ако сте го направили правилно, се получава триъгълниче.

Правилните очертания

Дотук добре, но е твърде възможно природно дадените ви вежди да не започват и свършват на тези „перфектни“ места. Добре, че имате молив в ръцете си! Използвайте го, за да очертаете горната и долната част на веждите, като накрая трябва да получите нещо като рамка. Разбира се, не бива да прекалявате, идеята е да загатнете самия контур.

g
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Запълнете при нужда

Моливът е най-удобният инструмент за запълване на веждите. Освен че е лесен за употреба, моливът е фин и ако искате да постигнете ефекта на пълните и пухкави вежди – именно това е вашият продукт. След като сте дефинирали размера и сте създали контур на веждите, преценете добре колко гъсти искате да изглеждат те. Използвайте молив, за да нарисувате малки косъмчета там, къде ви липсват или, ако веждите ви са твърде светли – да ги оцветите поне с един тон, за да са по-дефинирани и забележими.

Екстра съвет: започнете от средата

d
Снимка: L"Oreal

Ако искате да сте в крак с тенденциите за веждите и все още се опитвате да постигнете перфектния „инстаграмабъл“ вид, ние имаме съвет за вас. Вероятно сте нанасяли молив за вежди от предната част на веждите. Е, по-добре усъвършенствайте следния метод: веждите изглеждат много по-естествени, когато нанасяте молива си от центъра на веждите и работите с него по посока навън. По този начин няма опасност да прекалите с продукта, ако косъмчетата на веждите са по-редки.

Правилният продукт

Тайната на страхотните вежди може да изглежда сложна и вие да се обърквате сред всички съвети и да съзерцавате любимите си инфлуенсъри, които винаги изглеждат перфектно. Не се притеснявайте, имаме правилния продукт за вас! Не е нужно да сте завършили докторантура по перфектни вежди, за да изглеждате невероятно - тайната се казва MAYBELLINE NEW YORK EXPRESS BROW SATIN DUO. Този чуден молив ви осигурява трите стълба, на които се „крепят“ перфектните вежди – експресно нанасяне, по-плътни вежди и дълготраен цвят.

s
Снимка: L"Oreal

Защо го обикнахме от първия път? Първо, защото е изключително лесен за употреба и с него веждите са неустоими, без да сме положили неимоверни усилия. Моливът за вежди е продукт “2 в 1“ - от единия край е с мек апликатор, с който експресно и лесно може да създадете плътни и оформени вежди, които изглеждат супер естествено. Прецизният връх на молива ви помага да изрисувате къси линии, имитиращи косъмчета. Специалната гъбичка, напоена с пудра в другия край е предназначена за блендване и запълване на празните места. Тя е абсолютна иновация в продуктите за вежди и вие можете преспокойно да направите веждите си, без нуждата от апликатори. Също така, благодарение на прецизната й форма и лесната работа с нея, после няма да имате нужда от почистване на веждите и употребата на коректор. Формулата с наситени пигменти осигурява дълготраен сатенен нюанс, а гамата от цветове предлага три разновидности, за да откриете лесно кой нюанс ще ви пасва най-натурално и елегантно.  И, не на последно място, MAYBELLINE NEW YORK EXPRESS BROW SATIN DUO е дерматологично и офталмологично тестван.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти