Мазоли, рани и синини на Седмицата на модата

Модел от модното шоу на Michael Sonntag
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лилия Огнянова

Последните дни от Седмицата на модата са запазени за шедьоврите на дизайнерите. Всеки се стреми да блесне и да покаже най-доброто, на което е способен. Нещата обаче не стоят така със самите манекени.

Дейли мейл (Dailymail.co.uk) показа фрапиращи снимки на рани, мазоли и подутини по краката на моделите. След всички участия и разходки по модния подиум, обути в изключително красиви, но ужасно неудобни обувки, краката на манекените блестят на последните дефилета с рани във всички цветове на дъгата.

Истината е, че много от моделите, които биват ангажирани за седмиците на модата, трябва да жертват красотата си, буквално!

Кристал Копланд, 20-годишна австралийка, споделя интересни подробности от зад кулисните пространства.

"Откакто работя като манекен в Ню Йорк, постоянно ми повтарят, че не ходя достатъчно бързо по подиума.

Освен това, половината коса ми окапа от толкова много дърпане и фризиране. Но знам, че ще порасне отново. Приемам всичко това като част от работата ми. Така успявам да се справя с негативните ефекти."

Има модели, като Бар Рафаели, които отказват да обуват прекалено високи токове, защото не искат да си съсипват краката. Но докато Бар вече си е изградила име в модата и може да подбира ангажиментите си, то повечето нейни колежки не могат да си позволят този лукс.

Някои дизайнери също се съобразяват с подбора на обувки и се опитва да щадят здравето на моделите си. Иман, бивша манекенка и понастоящем дизайнер, не обича главозамайващо високите токове и се старае моделите й да са с удобни обувки.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти