Маска с авокадо, която помага на всички

Маска с авокадо, която помага на всички
Снимка: Thinkstock

Както най-вероятно знаете, ръцете винаги могат да покажат дали сме преминали младите си години и дали вършим много домакинска работа (малко по-късно днес очаквайте специална статия, посветена на това как ръцете издават на колко сме години).

И тъй като към момента надеждни пластични процедури за подмладяване на длани и пръсти все още няма, то ще ви посъветваме да се грижите за ръцете си докато е време. Да имаш добре лакирани нокти обаче, не означава, че се грижиш за ръцете си.

По-важно е да ги щадите от досег с домакински препарати, да се носят ръкавици в студеното време, да се мажат редовно с крем и през лятото да се слага върху тях слънцезащитен крем.

Сега ще разгледаме по-подробно подхранване на кожата на ръцете.

Може би ви е известно, че едно от най-предпочитаните от козметолозите масла е това от авокадо. То притежава свойството да прониква дълбоко в кожата, да я хидратира в дълбочина и да възстановява сухата и напукана чувствителна кожа.

Приложено върху длани и пръсти, маслото от авокадо подмладява и най-грубите ръце.

Авокадото има свойството да предпазва кожата от загуба на влага и за това е особено подходящо за сухи ръце.

Студено пресовано растително масло, което се добива от месото на авокадо, е богато на ненаситени мастни киселини, витамини А, B, D, E, лецитин и фитостероли.

Клиничните проучвания показват, че масло от авокадо по-лесно се абсорбира от кожата, отколкото много други масла. Неговият неосапуняем компонент – avocadol, прави това масло с изключително добра поносимост.

Естественото олио е с жълтеникав до червен цвят. Маслото лесно се разнася по кожата, абсорбира се добре, отлично хидратира и има прекрасен изглаждащ ефект върху кожата.

Предлагаме ви и една маска специално за ръце, предложена от Kozmetikata.com, с която успешно ще поддържате дланите си меки и красиви и ще избегнете напукването и изсушаването им, характерно за зимата.

Нужни са ви:
1 с.л. авокадо
1 ч.л. прясно мляко

Намачквате авокадото и добавете към него млякото. Бъркате до получаване на средно гъста каша. Намазвате с нея ръцете и за по-добър ефект слагате найлонови ръкавици. Оставате така за около 10-15 мин, след което изплаквате. Кожата на ръцете ви ще е освежена и подмладена.

Друг вариант е да си вземете чисто масло от авокадо и да мажете ръцете си с него. Хубаво е да знаете, че ако кожата е влажна, маслото попива по-лесно.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти