Създадено за

Масаж на ходилата у дома. Как да се подготвим за лятото

Масаж на ходилата у дома. Как да се подготвим за лятото
Снимка: iStock/Getty Images

Краката са много важна част на нашето тяло и като че ли грижата за ръцете малко измести фокуса от тях през последната година. Благодарение на краката ни откриваме нови места, обикаляме любими дестинации или трепетно се носим към среща с любимия човек. За да се чувстваме добре, е важно краката ни да се чувстват добре, а за това са нужни ежедневни грижи. Припомнете си усещането, когато след дълга вечер сваляте красивите си токчета и нежно масажирате стъпалата си, за да премахнете умората. Или когато сте сгушени с половинката си и я помолите да помачка ходилата ви. И двете дейности предизвикват удоволствие, но всъщност масажът на краката крие ползи както за тялото, така и за духа. В следващите редове ще ви разкажем малко повече за тях.

Подобряване на кръвообращението

Благодарение на краката ние извършваме всякакви дейности, което им причинява дискомфорт – при това независимо дали сме стояли дълго време на едно място, или сме били часове във фитнеса. В следствие от напрежението в краката може да изпитаме болка, подуване или нарушено кръвообращение. Благодарение на масажа може да възстановим както правилния приток на кръв, така и да подобрим цялостно здравето на организма си.

а
Снимка: iStock/Getty Images

Понижаване на стреса

Натовареното и забързано ежедневие могат да причинят не една беля на здравословното ни състояние. Стресът води до проблеми с кръвното, наднормено тегло, депресивни състояния и други. Масажът на стъпалата стимулира множество точки, свързани с регулирането на кръвното налягане и премахва състоянието на стрес, като релаксира както тялото, така и ума. Като бонус – доказано подобрява общия тонус и настроението.

Стъпалата са ерогенна зона

За много дами стъпалата са ерогенна зона и стимулацията им е част от любовната игра. Скъпи мъже, ако искате да предразположите половинката си, наблегнете на нейните стъпала. Масажът също така  допринася за правилното кръвообращение и премахване на главоболието.

Благоприятно въздействие върху редица болести

Масажът на стъпалата не е само приятна процедура, която ще ви накара да се чувствате по-добре, а вид нетрадиционно лечение на редица болести. Знаете ли, че чрез масаж на стъпалата се стимулират точки, които отговарят за определен орган във вашето тяло? Представете си го като карта, която се намира на самото стъпало. Натискът върху всяка от тези точки чрез масаж е един от основните методи за лечение в традиционната китайска медицина.

а
Снимка: iStock/Getty Images

За да имате здрави и красиви крака е важно да спазвате няколко прости съвета:

Винаги когато имате тази възможност, ходете боси. В миналото хората са имали практиката да го правят много по-често, което е позволявало естествената стимулация на акупунктурните точки. В съвремието носенето на обувки не само възпрепятства този процес, но може да доведе до болки, мазоли и други неприятни последствия.

Избягвайте неудобните обувки. Освен ако нямате специален повод, е хубаво да се спирате на обувки, които са удобни, особено когато става дума за продължително носене. Не правете компромиси с размера, дори и дадената обувка да е грабнала сърцето ви от пръв поглед. Ако все пак сте прекарали дълго време в неудобни обувки, вдигнете краката си на високо в продължение на поне 15 минути.

Правете си вана за краката. Поне веднъж седмично, вечер преди лягане, накиснете стъпалата си за около 5 минути първо в гореща вода, а след това за 1 минута в студена.

a
Снимка: Footness

Използвайте специализирана козметика за крака. Footness осигурява козметични решения за всички нужди на красивите стъпала: ежедневна грижа, защита от изпотяване/миризми и специална грижа за напукана и екстремно загрубяла кожа. За вашия дневен ритуал може да започнете с ексфолиант за крака, последван от омекотяващ крем или охлаждащ гел (който е страхотен избор за лятото). Footness имат и специален продукт за пети – всички знаем, че най-груба е кожата именно там. За защита може да използвате специалните спрейове за крака и обувки, а ако се нуждаете от терапия, марката предлага решение за груба кожа, мазоли и напукани пети. Дарете вашите крака с грижата, която заслужават, и им покажете, че ги обичате с ежедневен масаж и с продуктите на Footness!

И не забравяйте, лятото дойде, а красотата на краката ви ще се забележи докато вървите по пясъчния морски бряг, танцувате под луната или се разхождате из града през топлите уютни нощи.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти