Малки тайни за бели зъби и искряща усмивка

Блестящата усмивка на Наталия от Natali’s Beauty няма как да остане незабелязана от последователите ѝ, затова дойде време тя да ни сподели как постига да поддържа зъбите си толкова бели. Вижте какво разказва по темата Нат в своето ново видео!

Първо и най-важно!

Първото и най-важно нещо, което трябва да уточним, е, че всеки се ражда с различна белота на зъбите – някои имат много бели зъби по-рождение, а други – по-жълтеникави и белезникави. Не винаги изкрящият цвят се дължи на безупречна хигиена и все пак има основни правила, които трябва да спазваме, за да се радваме на бели и красиви зъби.

Хигиената

На първо място ще си поговорим за хигиена. Това да търкаме силно и бързо зъбите си по 3 пъти на ден далеч не е основната предпоставка за бели и здрави зъби, даже обратното – може да предизвика чувствителност на зъбите и ред други проблеми. Почиствайте ги нежно, внимателно, с не много твърда четка и кръгообразни движения, които започват от венеца и продължават леко и с изтласкване до края на зъба. Не пропускайте зъбния конец и избирайте добра вода за уста спрямо нуждите си – чувствителни венци, зъби и т.н.

Храни, които оцветяват

Разбира се, има значение с какво се храним – някои храни оцветяват зъбите ни много повече от други. А има и такива, които ги правят чувствителни. Например, лимонът и киселините изначално могат да предизвикат чувствителност. А ако искаме да се радваме на по-бели зъби, добре е да не прекаляваме с ежедневна консумация на кафе, боровинки и изобщо – на горските плодове, червено вино и грозде, къри, черешов сок и червено цвекло.

Храни, които избелват

Разбира се, не става дума за истинско избелване, а по-скоро за естествено почистване от плака и петънца по зъбите – нежен пилинг, който да ни дари с естествено по-бяла усмивка. Например ягодите са един чудесен начин за вкусно почистване на зъбите. Дъвкането на ядки, които се превръщат във фин абразив, отстраняващ плаката – също. Ябълките, този любим плод, виреещ по нашите щирини, са чудесен избор - клинността им повишава отделянето на слюнка, която неутрализира колониите бактерии, които причиняват лош дъх и плака.

бели зъби блестяща усмивка
Снимка: Thinkstock

Безумното избелване със сода и лимон

Съществува един мит, който не просто е безумен, но и наистина опасен за зъбите ни. Преди време в интернет се появи едно клипче на дама, която показва как бързо и лесно можем да избелим зъбите си, смесвайки сода и лимон.
Ефектът – тотално разрушаване на емайла, развалени зъби, много болки и главоболия. Затова не се доверявайте на „бабини девитини”, стане ли дума за здравето ви. Всяко решение, свързано с вашите зъби, трябва да бъде предварително обсъдено с вашия доверен стоматолог!

Виж още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти