Магданоз и мандарина за здрава и красива кожа

Магданоз и мандарина за здрава и красива кожа
Снимка: Thinkstock

Маските за лице помагат на кожата да се възстанови, подхрани, освежи и не на последно място - да се почисти от мъртвите клетки.

Нормално е през седмицата да не ви остава особено много свободно време, за да обърнете повече внимание на себе си и на външния си вид, но събота и неделя са дни за почивка.

Предлагаме ви няколко лесни за изпълнение маски, които да забъркате в домашни условия и за които ще сте сигурни, че включват парабени, като купешките, и ще помогнат на кожата ви да засияе.

Вече ви писахме за маските с цитрусови плодове, а сега ще ви представим такива с магданоз или мандарина, предоставени от Kozmetikata.com.

И двете храни са изключително полезни и трябва да присъстват редовно на трапезата ви. Сега обаче ще ви обясним как да ги приложите и в домашната козметика.

Маски с магданоз

За мазна кожа
Нарежете ситно пресен магданоз, за предпочитане така, че да се образува сок. 1 с.л. от получената кашица смесете с 2 с.л. кисело мляко. Нанесете готовата смес на лицето и след 15 минути, изплакнете с хладка вода. След такава процедура се премахва излишния блясък на кожата и се изсветлява цвета на лицето.

Още едно предложение за маска за мазна кожа
1 с.л. ситно нарязан магданоз, смесете ½ с.л. овесено брашно или нишесте, със същото количество трици и добавете 2-3 с.л. кисело мляко. С равномерен слой нанесете масата върху лицето и оставете за 15 минути, след което измийте с хладка вода.

За суха кожа
1 с.л. ситно нарязан магданоз смесете с 1 с.л. заквасена сметана (за много суха кожа, смесете с пълномаслена). Нанесете сместа върху лицето за 15 минути, след това изплакнете с топла вода.

Маска с мандарини
Изсушете кората на плода и я смелете в кафемелачка. 1 с.л. от получения прах, смесете с 1 ч.л. заквасена сметана и 1 разбит яйчен жълтък. Нанесете сместа и оставете за 15-20 минути, след това смалете с памучен тампон, напоен с топла вода.

За стесняване на порите и премахване на мазния блясък
Намачкайте сърцевината на една мандарина и я смесете с 2 с.л. кисело мляко. Добавете няколко капки лимонов сок. Смесете още веднъж докато се получи хомогенна смес и нанесете на лицето за 15-20 минути, след което изплакнете с хладка вода. Вместо кисело мляко можете да използвате яйчен белтък.

С ексфолиращ ефект за суха кожа
Нарежете на много ситно или настържете една обелена мандарина, добавете 1 ч.л. сметана и 1 с.л. овесени ядки или ечемик, леко смлени в блендер. Разбъркайте добре и нанесете на лицето с леки масажиращи движения. След 15 мин. свалете със салфетка, а след това измийте с топла вода.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти