Лесни домашни маски за лице с кафе

Лесни домашни маски за лице с кафе
Снимка: netinfo

Кафето оказва влияние не само върху физическото и психическото ни състояние, но може да се отрази много добре и на кожата. Домашните маски с кафе са подходящи както за суха и комбинирана, така и за нормална кожа.

Най-лесната и бърза маска е забъркате равни пропорции извара с утайката от кафето и с получената смес да масажирате лицето си за една-две минути. После оставете да подейства още десетина минути и измийте с хладка вода.

За ексфолиация и почистване може да пробвате следната маска - отново ползвате утайката, само че в нея добавяте щипка сол, малка лъжичка канела, толкова захар и няколко капки зехтин (екстра върджин за предпочитане). Нанесете с масажни движения на лицето като не натискате прекалено силно, за да не разраните кожата си. Оставете да действа 10-15 минути и изплакнете с вода. При нужда нанесете подходящ крем след това.

Друга елементарна, но ефективна маска, се получава отново от утаеното кафе, което обаче трябва да е влажно, а не напълни сухо. Към него добавете много ситно смлени орехи, смесете добре и нанесете върху кожата с тупкащи движения. След десетина минути изплакнете обилно с вода.

Добре е маската с кафе да се прави веднъж седмично в продължение на месец и повече, за да се постигне максимален ефект.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти