Лазерна епилация за блондинки

Лазерна епилация за блондинки
Снимка: netinfo

Мили руси дами, как реагирате, когато чуете „лазерна епилация“?

„О, това не работи за мен. Залагам на колата маска“.

Истината е, че лазерната епилация работи, като в много страни по света тя не е просто най-модерното средство за обезкосмяване, а единственото. В Испания, Италия, Гърция, Дубай, Австралия, САЩ на колата маска, бръсненето и епилаторите се гледа като на „праисторическите средства“ за обезкосмяване.

Накратко, ако при вас лазерната епилация не е дала резултат, то значи сте сгрешили мястото, специалиста или апарата, но не и процедурата.

Русите хора определено имат проблем с епилирането  и това е така, защото техните кожи са много светли, а космите им са светли и тънки – предизвикателство за голяма част от лазерите за епилация. Затова:

Винаги питайте с какъв лазер работят в салона или клиниката, която посещавате.  Световно признатият лазер, който се справя доказано най-успешно със светлите и тънки косми е американският александритен лазер Gentle Lase Pro. Той се приема от дерамтолозите по света за еталон. Защо? Защото е един от най-мощните и най-бързите лазери в света, с най-прецизно охлаждане на кожата. А, именно неговата пикова мощност е 17 000 w, дължината на вълната му е 755 nm, а охлаждането му е DCD.

Какво?

Чети нататък:

Още любопитни факти, които трябва да знаете за успешната лазерна епилация. Импулсът, който произвежда лазерът се улавя от меланина в косъма (пигмента, който придава цвета). Той превръща светлината на импулса в топлина, косъмът я отвежда до луковицата. Тя се разгрява и буквало се пръска. Така косъма бива унищожен.  Дотук лесно. Задачата обаче се усложнява, защото могат да бъдат унищожени само космите в анагенна фаза на растеж или това са „младите коми“, които сега започват да растат. В тялото ни има още два вида косми – в телогенна и в катагенна фаза – тоест „заспалите“, които все още не растат и „мъртвите“, които вече са се отскубнали от луковицата и са в процес на опадане. Те не могат да бъдат засегнати от импулса и съответно не мога да бъдат унищожени.

Изводът е, че с една процедура лазерна епилация унищожаваме само една част от космите в дадената зона. Затова трябва да направим курс от поне 6 процедури с Gentle Lase Pro, за да постигнем оптималния резултат.

Снимка: netinfo

При блондинките, задачата става още по-сложна, тъй като тяхната кожа и косми са светли. Следователно имат малко меланин, улавят и задължат по-малко енергия. Ето защо ни е необходима високата пикова мощност на лазера Gentle Lase Pro. Тя обаче загрява силно не само косъма, но и повърхностният слой на кожата – епидермиса, тоест  е възможно да се получи изгаряне на кожата. За да предотврати това Gentle Lase Pro работи с едно от най-прецизните видове охлаждане DCD, или т.нар. криоспрей, патент на производителя Syneron Candela, който охлажда епидермиса до -70 градуса. Това практически свежда риска от изгаряне на кожата до минимум.

И още два важни съвета за успешна лазерна епилация:

Винаги бръснете зоната поне 24 часа преди процедурата. Използвайте единствено самобръсначка. Целта е косъмът да е видим, за да може да бъде засегнат от импулса. Никога не правете кола маска преди лазерна епилация. При колата маска косъмът се отскубва от основата и не може да бъде засегнат от импулса на лазера. В този случай ще трябва да изчакате поне две седмици преди да направите епилация. Не ползвайте епилатор или пинсета, поради същите причини.

Снимка: netinfo

Посещавайте редовно процедурите, точно както ви е посъветвал специалистът. Закъснението може да окаже негативен ефект върху резултата от епилацията, а при подраняване – просто си давате парите на вятъра.

Снимка: netinfo

Допълнение nd: yag laser candela

Nd:YAG лазерна технология е терапевтичeн метод в дерматологията, при който се използва лазерна светлина с фиксирана дължина на вълната от 1064 nm. Тя се основава на теорията за селективна фототермолиза, съгласно която светлинната енергия, попаднала в тъканите, се поглъща от специфични вещества „хромофори”. Погълнатата светлинна енергия се трансформира в топлинна, което води до избирателно разрушаване на прицелните патологични тъкани.

Nd: YAG лазерната терапия на съдови лезии е високо-технологична медицинска процедура, предназначена за лечение на съдови аномалии по кожата на лицето и тялото – разширени кръвоносни съдове (капиляри, „съдови звезди”), някои видове хемангиоми, nevus flameus (Port Wine Stain, “майчини петна”). Въпреки че Nd: YAG лазерът може да се използва и за неаблативно фотоподмладяване и епилация, приложението му в тези области е ограничено, поради значително по-слабия ефект.

Снимка: netinfo

Тъй като хромофорът за Nd: YAG лазера е хемоглобина, лечебното въздействие се постига благодарение на факта, че патологичните структури са по-богати на това вещество, отколкото околните тъкани. По-голямата дължина на вълната на Nd:YAG лазера позволява по-дълбоко проникване в кожата, в сравнение с IPL-фототерапията. Поради тази причина той е подходящ за повлияване на по-дълбоко разположени и по-големи съдови лезии, предимно по долните крайници, но също така и по лицето и тялото. От друга страна NdYAG лазерът е с диаметър на лазерния лъч от 2,5 до 10 мм, което го прави предпочитан метод за терапия на отделни лезии или такива, разположени в трудно достъпни области.

Снимка: netinfo

Nd: YAG лазера може да се използва и за неаблативно фотоподмладяване и епилация от I до IV фототип.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти