Кризата не ги лови

Ботокс процедурите са сред най-търсените
Снимка: Getty/Guliver

Въпреки че световната финансова криза разлюля и продължава да люлее почти всички кътчета върху земното кълбо, останаха и доста сфери, които отвърнаха на удара с още по-големи приходи.

Сред тези сектори се нарежда и пластичната хирургия, която от 2010 г. насам е увеличила потреблението си с девет процента (или нови 1,6 млн. процедури годишно) само на територията на САЩ. Данните са предоставени от Американската общност по пластична и естетична хирургия, в която членуват над 2600 хирурзи. Тя е основана през 1967 г. и в нея заедно с щатските медици си сътрудничат лекари от 32 държави.

Надали ще се изненадате, че най-подобряваната част от женското тяло са гърдите, а от процедурите, в които няма намеса на скалпел лидер e заглаждането на бръчки с помощта на ботокс. Третото и четвъртото място се падат на липосукцията и повдигането на клепачите.

От 1997 г. пластичните операции отвъд океана са се увеличили със 155%.

При интервенциите, които не изискват оперативно лечение, освен терапията с ботокс, масово се предпочита подмладяването с хиалуронова киселина, лазерната епилация и химическия пилинг.

За да съберат най-точни резултати, експертите анкетирали над 22 хил. души.

"В модерните времена, в които живеем, козметичната хирургия е все по-надеждна и достъпна. Любопитна е и тенденцията, че броят на жените в ислямския свят, които се подлагат на естетични операции непрекъснато расте. Така, например, в Иран корекциите на носа са изключително търсени процедури", се казва в изявление на Американската общност по пластична и естетична хирургия.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти