Кремът – безупречна защита за кожата

Кремът – безупречна защита за кожата
Снимка: Thinkstock

Кожата има нужда от ежедневна защита, за да остане млада, красива, чиста и без петънца колкото се може по-дълго.

Независимо от сезона, трябва да подбирате подходящи продукти за вашия тип кожа и да ги прилагате редовно.

През зимата обаче кожата има нужда от различни неща, отколкото през лятото. В топлите летни дни епидермисът е подложен на редица неблагоприятни въздействия.

Жегата, прахта, ултравиолетовите лъчи на слънцето – всичко това влияе зле на кожата, като я раздразва и предизвиква преждевременно стареене.

През лятото е необходимо да се отдели особено внимание на дневните кремове.

Те трябва да защитават кожата от ултравиолетовите лъчи, да съдържат слънцезащитни филтри, да са по-силни, отколкото ползвате през зимата (тоест, средно 10-20).

За съжаление малко жени съзнателно не купуват слънцезащитни кремове, като предполагат, че те препятстват загара. Това не е точно така.

Слънчев загар се изгражда постепенно, а не с прекалено излагане на слънце, което ще изгори кожата и като цяло е изключително вредно.

Слънцезащитният фактор осигурява равномерен и по-устойчив тен, като намалява вредите за епидермиса. 

Както и през зимата, летният дневен крем обезателно трябва да предпазва вашата кожа от въздействието на свободните радикали, които окисляват клетките на кожата и предизвикат тяхната смърт.

Тази функция изпълняват витамините Е, С, В, А, които влизат в състава на много козметични препарати.

Текстурата на кремовете е длъжна да бъде лека, за да могат добре да попиват в кожата и не да не оставят мазен слой, тъй като в горещите летни дни това ще затруднява изпарението на влагата, като застава своеобразен "парников" ефект, и кожата се прегрява.

Точно тези подхранващи кремове, които са предпазили кожата ни през зимата от студа и вятъра, трябва да бъдат заменени с нежна емулсия

Това се отнася и за нощната грижа.

И един съвет – необходимото за кожата силно зимно подхранване, през лятото трябва да се замени с усилена защита и овлажняване.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Колко често чистите вкъщи?

Абонамент