Създадено за Brunello Cucinelli

Красотата като философия, видяна през очите на Брунело Кучинели

d
Снимка: Brunello Cucinelli

Наричат ​​го „Принцът на Соломео" и „Философът сред дизайнерите“. Неговите безупречни маниери са непресъхващо вдъхновение за модните творци, а огромният международен успех на колекциите му и пълното преобразяване на малкото селце Соломео, където започва кариерата му, изразяват неговото разбиране за хуманистичния капитализъм и издигат личността му в култ не само в Италия, но и по света.

Италинският моден дизайнер Брунело Кучинели е роден през 1953 г. в Кастел Ригоне, близо до Перуджа. Учи за инженер, но прекъсва обучението си, твърдо убеден, че изделията от цветен висококачествен кашмир ще направят модна революция. През 1982 г., след като се жени за Федерика Бенда и след като се раждат дъщерите им Камила и Каролина, се мести в Соломео.

д
Снимка: Brunello Cucinelli

Именно там той поставя началото на модната си империя. Соломео се превръща в мястото, което не само сбъдва мечтата на Брунело, но и става работилницата, в която той полага основите на луксозната марка Brunello Cucinelli. През 1985 г. Кучинели купува замък от XIV век в района и го прави централа на корпорацията си. През 2000 г., за да отговори на нарастващото търсене на пазара с подходящи производствени мощности, Брунело придобива и ремонтира съществуващо съоръжение в подножието на Соломео и така постепенно трансформира малкото селo в проспериращ моден център, съхранил италианската архитектура, култура и стил. 

„Вярвам в хуманистично начинание. Бизнесът трябва да се съобразява по най-благородния начин с всички етични правила, които човекът е създал през вековете. Мечтая за форма на хуманистичен съвременен капитализъм със силни древни корени, където печалбата се прави без вреда или обида за никого и част от нея се отделя за всяко начинание, което наистина може да подобри състоянието на човешкия живот - услуги, училища, места на поклонение и културно наследство“, казва Брунело Кучинели и това е само малка част от неговата житейска философия, която той пренася в работата си. 

д
Снимка: Brunello Cucinelli

През 2014 г. беше представен „Проектът за красота“, подкрепен от фондация „Брунело и Федерика Кучинели“, който включва създаването на три огромни парка в долината в подножието на хълма Соломео, възстановяващи част от имуществото, заемано от стари изоставени фабрики, и използващи го за отглеждане на дървета, овощни градини и тревни площи. Тази инициатива символизира решаващата ценност на природата, „от която са всички блага“. С този проект Брунело подчертава задължението да бъде възстановено достойнството на земята и, чувствайки се като малък нейн пазител, той показва, че красотата ще спаси света, когато светът, от своя страна, спаси красотата.

Марката Brunello Cucinelli не е просто високо позициониран луксозен моден бранд, а е отражение на цялостния светоглед и философия на създателя си. Във всяка колекция присъства меката мистика, пронизваща любимата на Брунело Умбрия, и съвършенството, присъщо единствено на естествената красота. Новата колекция пролет-лято 2021 не прави изключение. В нея откриваме достойнството на традицията и съкровищата, скрити във висококачествените материали, ефирните кройки и комфорта на истинския лукс. 

Колекция пролет-лято 2021 на Brunello Cucinelli

Роклята от лен Brunello Cucinelli  е шепотът на романтичното италианско лято с мекия бриз и мечтания за райски пътувания. Моделът е с вталена горна част и разкрояване по дължината, V- образно деколте, джобове встрани и дължина до глезена.

Рокля от 100% коприна Brunello Cucinelli е за дамите, които искат да се отличават през летния сезон. Със свободен разкроен силует, прозрачен ефект тя създава усещане за лятна фееричност.

Полата от релефно плетиво Brunello Cucinelli е за дамите, които се чувстват еднакво удобно както в бляскавите си офиси, така и боси по парещия средиземноморски пясък. Изработена е от памук, лен и коприна, с еластична талия и подгъв, завършен с щрик.

Можете да видите още модели пролет-лято 2021 на Brunello Cucinelli в нашата галерия, а новата колекция на марката ще откриете в бутика на улица „Съборна“ 4 в София.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти