Създадено за L'Oreal Paris

Козметиката на новото време – революция в опаковка за многократна употреба

Козметиката на новото време – революция в опаковка за многократна употреба
Снимка: L"Oreal

Вече почти всяка жена в модерния свят е запозната със Светата Троица на хубавата кожа – пептиди, хиалуронова киселина и ниацинамид. Три съставки, които са страхотни и поотделно, а в комбинация представляват истински еликсир за кожата. Когато обаче говорим за всяко от тези вещества, знаем ли реално какво представлява то? Едва ли, освен ако не сме магистри по химия или просто фенове на науката.

Разбира се, няма нужда да изчетем всички учебници по органична химия, за да посегнем към пептидите или хиалуроновата киселина, но не пречи да имаме поне базови познания за тях. Затова запретвайте ръкави, взимайте двоен лист и си водете записки. Шегуваме се – четете си спокойно – ще обясняваме лесно и запомнящо се.

Пептиди

Думата се предава от уста на уста от известно време и често я използваме с благоговение, без дори да знаем защо. Пептидите представляват вериги от аминокиселини, които изграждат основата на протеините. Съществуват в естествен вид в телата ни, създавани са и изкуствено – в лаборатории. Ролята им в забавянето на процеса на стареене е отдавна разпозната и доказана, а за да разберете за какво точно говорим, когато казваме „пептиди“, помислете за колагенови пептиди – с ползи за кожата, или пък креатинови пептиди – с ползи за мускулите ни. В природата пептидите се съдържат в продукти като яйца, месо, мляко, риба, ракообразни, пшеница, ленено семе и други растения, затова е добре да не изключваме цели групи храни от менюто си и да приемаме разнообразна храна – освен че е вкусно, е и полезно.

Снимка: L"Oreal

Хиалуронова киселина

Добрата ни стара познайница в грижата за кожата почти няма нужда от представяне, но няма да я подминем. Тя представлява полизахарид – хлъзгаво вещество, произвеждано от телата ни абсолютно естествено. Хиалуронатът се съдържа най-вече в ставите, кожата и очите, а ролята му е на лубрикант и омекотяващ агент. В козметичната индустрия хиалуроновата киселина е известна отдавна и се прилага по всякакви начини – орално, подкожно или вложена в кремове и други продукти. Главното положително свойство на тази киселина е привличането и задържането на вода, което я прави незаменим помощник за красотата на кожата ни.

Снимка: L"Oreal

Ниацинамид

Едно съвсем просто вещество, което набира сила в козметиката в последните години – това е витамин В3, наричан още ниацинамид. Това е водноразтворим витамин – каквито са всички от тази група, и има заздравителна и изравняваща тена функция, когато го използваме в продукти за грижа за кожата. Ниацинамидът е чудесно средство за борба със стареенето и има своето почетно място в съставките на кремовете.

А сега си представете комбинация от тези три вещества на едно място – няма ли е да е чудесно да ги имаме накуп под формата на продукт, който можем да ползваме веднага?

Снимка: L"Oreal


Ясно е, че няма да ви оставим само с мечтите, затова продължавайте да четете внимателно. Ще си говорим за Rénergie H.P.N. 300-Peptide Cream – новият пробив в регенеративната грижа за кожата, който идва от френската марка Lancôme.

30 години след първоначалното лансиране на емблематичния Double Performance на Rénergie, и като продължение на Rénergie H.C.F. Triple serum, Lancôme извади на бял свят продукт с невероятни възможности. Той е плод на над 2-годишни усилия за разработване и изпитвания на формулата, тестван е над 500 пъти и със сигурност може да се твърди, че на пазара има продукт, който регенерира кожата по начин, който изпреварва стареенето.

Rénergie H.P.N. 300-Peptide Cream съдържа мощни съставки (да, звучи клише, но когато е истина, няма как да го кажем по друг начин) – за които до скоро се е смятало, че няма как да бъдат комбинирани.

Формулата на крема съдържа концентрация на хиалуронова киселина, чист ниацинамид и - за първи път в Lancôme - над 300 вида пептиди. Процесът по извличането им звучи прост, но не е - семената се раздробяват на прах или паста, след това сместа се хидролизира, за да се получат пептиди, и накрая те минават през процес на пречистване, който запазва най-ценните и интересни от тях. Така получавате продукт с огромна сила, благодарение на напълно естествени източници на пептиди – такива, които се съдържат в природата.

Хиалуроновата киселина в продукта е добита чрез биотехнологии и осигурява много добро абсорбиране и вследствие на това – допълнителни ползи върху бръчките и неравната повърхност на кожата. Ниацинамидът успокоява кожата и допринася за нейния тонус, борейки се срещу тъмните петна. Формулата на този крем е лека и с деликатен завършек, благодарение на формулата с ребалансирани олиа, масла и восъци.

Снимка: L"Oreal

А най-впечатляващото е, че опаковката е за многократна употреба и съдържанието ѝ може да бъде презареждано! Тоест, не само имаме революция в грижата за кожата, но и в грижата за природата – а второто все по-често ще е фактор при избора на козметика. Кремът Rénergie H.P.N. 300-Peptide се предлага в нов стъклен буркан за многократна употреба, изработен от 30% рециклирано стъкло, което е 22% по-леко – това дава възможност да бъдат спестени 70 тона стъкло годишно. След второто презареждане на бурканчето спестената суровина възлиза на 64% в сравнение с повторното закупуване на пълен обикновен буркан.

Така сметките показват, че при използване на устойчива опаковка се спестява 77% стъкло, 25% пластмаса, 20% картон, а това, в комбинация с великолепната грижа за кожата и видимата регенерация, превръща този продукт в революционен. А ние обичаме революционните продукти, нали?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти