Козметика от бъдещето

Формула без парабени, без консерванти и без субстанции с действие на консервант
Снимка: Avene

Кристина Гочева

Добрата новина е, че за нуждите на свръхчувствителната кожа Дерматологични лаборатории "Авен" (Avène) вече имат отговор. Но преди да го научим, е добре да си дадем сметка, че живеем във времена, в които броят на алергиите и кожната нетолерантност непрекъснато нарастват.

Не е тайна, че освен в генетичното предразположение, трябва да търсим причините за кожната свръхчувствителност в заобикалящата ни среда и в начина, по който живеем.  Химията, която всекидневно влиза в живота ни, бавно, но сигурно се превръща от приятел на прогреса в основен враг на здравето ни.

От храната, която консумираме, през дрехите, които носим (определени синтетични материи и багрила предизвикват алергични реакции и кожна раздразнимост) до препаратите, с които хигиенизираме бита си.

Фактите са повече от притеснителни - около 30 процента от българите – т.е. над 2 милиона души, страдат от някаква форма на алергия с различна тежест.

Основна причина за увеличаването на алергиите е замърсяването на въздуха. Въглеродният и серният диоксид, както и азотът, засилват алергизацията. Различни съставки на промишлено приготвените хранителни продукти също задълбочават проблема. Като прибавим към това и психологическият стрес, избягването на алергиите в такава наситена с алергени обкръжаваща среда е практически невъзможно, но опитите това да се случи, продължават.

Крачка в тази посока правят Дерматологични лаборатории Avène. Те създават първите стерилни формули, опаковани в стерилна среда, аналогична на производството на стерилни лекарствени форми, благодарение на системата DEFI (изключителна технология за непокътната формула), която гарантира запазването на стерилността на продукта през целия период на употреба. Практически тази система на затваряне елиминира възможността от бактериално заразяване на продукта – няма шанс бактериите от околната среда и собствените ни пръсти да променят състава на формулата.

Концепцията стерилна козметика дава пълна сигурност за кожата, като изключва напълно всички официално и неофициално вписани консерванти, парабени, ароматизатори и алкохол.

Характерно за нетолерантната кожа е, че проявява свръхреакция към климатичните условия и неподходящата козметика, а в основата на новата продуктова гама стои специфичната съставка парсерин, която овладява точно тези два основни проблема  – дразнимостта и увредената кожна бариера.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти