Kозметичен несесер за ваканцията

По време на ваканция не правете компромиси с комфорта на кожата си
Снимка: Clarins

Кристина Гочева

В най-горещия и отпускарски месец от годината дестинациите са отдавна планирани, но селекцията ни от козметика за дългите ваканционни дни и нощи, обичайно остава за последния момент. Повече от ясно е, че няма как да се въоръжите до зъби с целия арсенал от козметика превзел дома ви - не е и нужно, но не се лишавайте от рутинни грижи и не пренебрегвайте конкретните изисквания, които кожата и косата поставят по време на ваканция.

За да ви улесня максимално в избора на продукти, ще надникнем заедно в един примерен несесер с актуална козметика, който да покрие нуждите ви по време на пътуване без големи компромиси с обичайните ви навици за красота, и с продукти "по мярка" на ситуацията и маршрута.

Лице

Decleor пренареждат козметичната действителност с първото Micellar Oil. То събира в едно модерното мицеларно почистване със силата и подхранващите свойства на маслата. Премахва безупречно следите от грима на дългите летни нощи с деликатно действие, което оставя лицето (на всеки тип кожа, дори на сухата и чувствителна) - сияйно, хидратирано и с чувство за комфорт.

Успокояващите, освежаващи, хидратиращи и антииративни свойства на спрея термална вода Avène остават незаменими спътници по време на ваканция за свръхчувствителните, алергични и раздразнени кожи, които не са изолирано явление в горещите летни дни.

Bioderma са подготвили отговор за нуждите на нетолерантната и алергична кожа, която ще познаете по постоянната ѝ реактивност. Тя реагира остро дори и на най-слабите стимули, а какво остава когато слънчевите лъчи, вятърът, морската вода, хлора и недоспиването си уредят среща върху лицето ви. Sensibio Tolerance Plus+ се концентрира в намаляването на прекомерната раздразнимост на нервните влакна и регулира биологичните механизми, предизвикващи нетолерантност. Кожата остава хидратирана и с възстановен защитен механизъм - реагира по-слабо на промени в атмосферните условия и стрес.

Грим

Една добра спирала е перфектната компания за бронзовата ви кожа и винаги върши чудеса с погледа. Dior Addict It-Lash ще оправдае и най-смелите ви очаквания, като добави обем, дължина и облече миглите с блясък от черно до вибриращи провокативни цветове. Новата дебела четка от мек и нежен еластомер е закръглена и покрита с фибри, които достигат до всички мигли, а ексклузивната формула съчетава покривност и восъци, създаващи обем с прозрачна гел база.

Това лято Yves Saint Laurent демонстрират нов хитов дует в макиажа. Baby Doll Kiss&Blush е революционна комбинация от червило и руж с въздушна текстура, която съчетава цвят за устни с руж, и моментално се превръща в кадифен нежен воал със сатенен финиш.

Компактният фон дьо тен на Shiseido - UV Protective Compact Foundation SPF 30 събира в едно слънцезащита, грим показатели и оптимална хидратация в практична опаковка, за да се превърне в най-продавания продукт на марката. Равномерното покритие е гарантирано от технология, наречена "супер воал UV360", спомагаща за оптимално разнасяне на текстурата от цветни пигменти и защитни агенти.

Коса

Любимата марка на холивудските звезди, известна в света, като най-висок клас професионална козметика за коса - Аlterna, вече може да бъде открита в избрани фризьорски салони и у нас. Ще останете изненадани от качествата на всички продукти с изцяло органични и еко-сертифицирани ботанически съставки, доказан произход и най-високо качество, но по време на лятна ваканция заложете на линията Alterna Bamboo Color Hold UV+ и нейното специално издание на нужните ви продукти, но в удобен размер (шампоан, балсам, маска и флуид), които ще се погрижат за трайността на цвета и оставят след себе си поддържана, защитена и красиво жизнена коса, където и да отидете.

Тяло

Слънцезащитното мляко на Lancaster не прави изключение от философията на марката, за която красивият тен е резултат от качествена защита. Velvet Milk Sublime Tan SPF 30 e нежно като кадифе, разполага с широка UVA-UVB филтрация и тен активиращ комплекс.

Новият флакон на любимото за пътуване многофункционално масло за тяло, лице и коса от Nuxe - Huile Prodigieuse в златиста версия, възстановява, подхранва и предпазва кожата и косата чрез коктейл от ценни масла и витамин Е. Фините златни частици придават дискретен блясък и подчертават тена.

Аромати

За мен Light Blue на Dolce&Gabbana винаги е бил асоциативен код за Средиземноморието и аромат, ухаещ на ваканция. Лимитираното издание за това лято Escape to Panarea носи очарованието на остров Панарея и идва с дъх на бергамот от Калабрия, круша, жасмин и портокалов цвят.

В средиземноморската градина на Hermes разцъфва пленяващ аромат с дъх на смокини и цитруси - Un Jardin en Mediterranee ще събере всичките ви ароматни спомени от средиземноморския рай в бутилка.

Друго емблематично за Средиземноморието градче – Амалфи и тръпчивият вкус на характерните за района лимони дават ароматната си харизма на Mandarino di Amalfi - нов аромат от Private Blend Collection на Tom Ford, в който ви очаква изобилие от крайбрежни италиански съставки - мента, мандарина, бергамот, грейпфрут, пресовано лимоново масло и босилек.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти