Няколко ексфолиращи домашни маски за лице

Кожата, в която живея, има нужда от грижи
Снимка: netinfo

Отърсването от напрежението и негативизма би ободрило настроението ни по доста успешен начин. Ако обаче нашата кожа можеше да говори, тя също щеше да поиска да се освободи от всички онези затормозяващи я замърсявания и мъртви клетки, които са препъни камък по пътя към нейния сияен и младежки вид.

Така че не карайте лицето ви да страда повече, а покажете загриженост, прилагайки някоя от следващите ексфолиращи маски, спестяващи ви средства и време, защото чисто и просто може да си ги забъркате у дома.

* Вариантът със захар е добре позната козметична рецепта, защото тази подслаждаща живота ни съставка е един от най-добрите естествени ексфолианти. За целта смесете равни части захар (бяла или кафява) и глицерин, а накрая добавете няколко капки масло от алое вера, за да омекотите действието на отварата върху кожата ви.

Разбъркайте съставките и нанесете маската по цялата лицева зона с помощта на въртеливи движения. Оставете да подейства пет минути и после изплакнете. Тази комбинация може да се използва и за по-загрубели места като лактите и петите.

* При втория вариант ви предлагаме на смесите три чаени лъжички овесени ядки с една чаена лъжичка мед и четвърт чаена лъжичка ябълков оцет. След като разбъркате продуктите, ги нанесете на кожата, оставете помадата да престои 15 минути и отмийте.

* Морската сол премахва мъртвите кожни клетки и подобрява повърхностната циркулация по неповторим начин. Затова смесете еднакви дози сол и зехтин, добавяйки към тях пет капки масло от портокал или кайсия, за да се получи по-качествено овлажняване на кожата. После вече ви е ясно какво трябва да сторите.

* Счуканите на ситно орехи, примесени с малко кисело мляко са четвъртото ни предложение за днес. Докато орехите ексфолират лицето ви със замах, антибактериалните свойства на киселото мляко ще го хигиенизират, а млечната киселина, съдържаща се в него, никак не е фен на сухата кожа и бръчките по нея.

* Полезните характеристики на зеления чай са неизчерпаеми като петролните находища в Саудитска Арабия. В конкретния случай запарете няколко щипки от тази билка, нанасяйки ги по лицето с масажиращи движения. Зеленият чай е богат на антиоксиданти, а противовъзпалителното му действие е удачен избор за чувствителна кожа и акне.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти