Създадено за VICHY

Кожата ми е прекрасна, както никога досега

d
Снимка: Vichy

Няма човек, който да не иска да изглежда добре и здравословно. Десетки часове отиват в избиране на подходящи дрехи, фитнес, оформяне на прическа и нокти, за някои от нас и грим. Но понякога в тази суматоха покрай грижата за себе си, можем да забравим за едничката част от нас, която, ако не е в кондиция, всичко друго отива по дяволите.

Кожата

Аз също доскоро бях от хората, които си мият лицето с измиваща пяна и забравят за каквито и да е било кремове, освен слънцезащитния. Е, и това не е малко, но определено не е достатъчно, за да бъде кожата здрава и еластична.

Мислех си, че като човек с комбиниран тип кожа най-подходящо е за мен въобще да не нанасям нищо освен SPF. Все пак кожата ми си произвежда достатъчно себум, нали?

В последната седмица и половина използвам вече известният за всички Minéral 89 на Vichy в комбинация с едно компактно и симпатично устройство GPSkin, което измерва до каква степен е хидратирана кожата и колко устойчива е бариерата ѝ.

v
Снимка:

Е, бях меко казано изненадана по повече от един параграф и ще ви разкажа какво промени мнението ми.

Minéral 89

Minéral 89 е може би най-ефикасният серум, който съм използвала досега, особено за моята кожа. Опаковката е с помпичка, което не позволява на бактерии да достигнат до съдържанието. Формулата е лека и липсва натрапчив (всъщност всякакъв) аромат. Усещам, че е подхранена и хидратирана и същевременно така и не се появи онова неприятно лъщене на Т-зоната, което за мен е нещо съвсем ново. Семпло и изчистено!

На опаковката е указано да се използва два пъти дневно, сутрин и вечер и се придържах към тези инструкции. Първата сутрин, понеделник, след като го нанесох за първи път, забелязах че нямаше почти никакво производство на себум, което не ми се е случвало от 13-годишна. Доволна и щастлива, все пак измих лицето си и нанесох слой от серума отново. През целия ден не усещах никаква “тежест” върху кожата, както по принцип се случва с овлажняващите кремове и серуми при мен. Лицето ми е чувствително, но този път нямаше щипане или натрапчив сърбеж. Мисля, че това се дължи на формулата, която е подходяща за всеки тип кожа и сякаш привежда цялата повърхност в баланс и я предпазва от външни влияния. А те не липсват, особено ако си градско момиче (ах, този мръсен въздух).

Друго, което забелязах е, че намалява и премахва онова “изпънато” чувство на лицето след миене и подсушаване. Разликата беше налице още първата вечер след нанасяне на Minéral 89, но с напредване на дните сякаш кожата ми придоби повече еластичност.

Тук идва истинската черешка на тортата и това, което спечели сърцето ми: ефектът на серума върху “марионетните” ми линии, които понякога през деня се лющят и дори развалят грима ми. Сега осъзнавам, че това се e дължало на липсата на хидратация. Все пак серумът не изневерява на името си и е зареден с милиони минерали и хиалуронова киселина, на които смятам, че дължа това бързо обновяване.

v
Снимка:

До четвъртък, с помощта на устройството GPSkin* , което дава данни за броени секунди, установих, че кожната ми бариера и нивото на хидратация са се подобрили значително: от фактор 81 за (слаба) кожна бариера и 61 за (плашещо ниска) хидратация на 93 и 81, респективно. Minéral 89 си каза думата.

С няколко думи

Не съм очаквала, че състоянието на лицето ми може да се подобри толкова бързо и окончателно. Където и да съм бъркала с грижата за кожата, било то неподходяща козметика или просто съм игнорирала лошите външни фактори, серумът Minéral 89 успя да разреши всички проблеми с един лек замах. Нямам търпение да видя как ще ми повлияе в дългосрочен план, но съм сигурна, че направих първата си крачка към по-здрава, плътна и хидратирана кожа.


*GP SKIN Barrier е устройство, което сканира едновременно трансепидермалната загуба на вода (TEWL) и нивата на хидратация на роговия слой (SCH) на кожата. За няколко секунди показанието се изпраща през bluetooth до твоя телефон чрез приложението gpskin.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти