Kоралово бижу

Аромат с лъчезарна свежест от флорални нотки и лекота на сочен плод
Снимка: ВVLGARI

Кристина Гочева

"Булгари" (BVLGARI) са световен образец с традиции в изработката на ювелирна бижутерия, часовници, аксесоари и аромати. Когато стане дума за историята на марката, винаги изниква въпросът – има ли българска следа в бранда, всепризнат за символ на лукс и добър вкус?

Мнозина се питат дали грък или българин е създателят на прочутата бижутерска империя? Историята разказва, че през 1880 г. израсналият в Епир Сотириос Булгарис слиза на пристанището в Бари, за да демонстрира умението си да създава истински произведения на изкуството в дюкяна си за сребърни украшения в Неапол.

Така житейският път превръща Сотириос Булгарис в Сотирио Булгари, а през 1884 г. на улица "Систина" в Рим той отваря вратите на първия си магазин. По-късно храмът на изяществото се премества на улица "Кондоти", където и днес се намира бутикът на компанията. Синовете на Булгари - Джорджо и Константино, поддържат семейната традиция в умението да вплетат в бижутата си елементи от културното наследство на древните гърци и римляни.

Всеки артикул на "Булгари" минава през строг контрол като гаранция, че изискванията на традицията са претворени в бижута - олицетворение на съвършенството.

От нанасянето на първия щрих започва работа по шедьовър, решен в най-подходящите цветове. Ювелирната изработка и цветните скъпоценни камъни подчиняват съзнанието на красотата и силата на естетическото внушение.

През 1992 г. "Булгари" слагат на началото на ценните за компанията парфюмерийни образци с първия си аромат - Eau Parfumée АС Vert.

След четири успешни аромата от линията Omnia - Crystalline, Amethyste и Green Jade, новото ароматно вдъхновение ни отвежда в дълбоките води на Средиземно море, където се формират характерните за южната част на Италия червени корали. Omnia Coralе е новото допълнение в редиците на линията.

Великолепието на корала отдавна владее вселената на BVLGARI с наситения си цвят. В комбинация с други скъпоценни камъни коралът предлага неизчерпаеми възможности от цветове, форми и ефекти за фантазията на твореца.

Някога римляните вярвали, че коралите предпазват от зли сили. Днес новото попълнение от линията аромати Omnia е истински флорално-плодов амулет за топлите дни, съчетал лъчезарната свежест на флорални нотки с лекотата на сочен плод.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти