Колко козметика е достатъчно козметика?

Колко козметика е достатъчно козметика?
Снимка: Thinkstock

Велина Томова

Кадър от реклама. Жена под душа държи нежно в ръка пухкава гъба за баня и излива щедро върху нея от душ гел с тропически аромат.

Къде е грешката?

Не, не говорим за поникването на джунгла около душа, украсена с уханни цветя. При по-развинтено въображение като нищо може да го „видите“.

Говорим за момента с щедрото изливане на душ гел. Истината е, че количеството козметика, което ни е необходимо, за да сме чисти, красиви и без бръчки е доста по-малко от това, което употребяваме.

Причината за щедростта ни е вътрешната увереност, че колкото повече, толкова по-добре.

В случая с козметиката обаче повече означава повече разходи и повече изтекла в канала козметика.

Може да означава и да си навредите повече, отколкото да си помогнете.

Например, ако използвате прекалено много крем за лице, порите ви ще се запушат и кожата ще реагира с т.нар „козметично акне“.

Ако използвате прекалено много шампоан и балсам, това ще изсуши косъма заради многото миещи вещества и ще го омазни прекалено много.

Намерихме лесен начин да ви покажем какво количество от различните продукти трябва да ползвате, за да спестите и парите, и красотата си.

А ако използвате козметиката си по-икономично, ще можете да ползвате и по-качествени продукти, които няма да свършат за седмица.

Вижте по колко от какво трябва да използвате и моля, имайте предвид следното уточнение: количествата за продукти за тяло като лосион или слънцезащитен крем, са за част от тялото - за ръка, за крак, за корем и т.н. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти