Кокос и кафе пазят кожата през зимата

Добрата грижа за кожата в зимните месеци е нещо изключително важно и полезно за всички дами, които държат на свежия и здрав външен вид. Но какво точно да правим, какво всъщност се случва с кожата през зимата и как да я третираме правилно – отговорите дава Наталия от Natali’s Beauty в новото си видео.

кокосово масло кокос
Снимка: Thinkstock

От постоянното сменяне на леденостуден сух въздух с по-влажен такъв, кожата често се нацепва и дехидратира, затова използването на подходящи кремове и лосиони (например такива с каково масло) е особено важно.

Много важно е и редовното хидратиране на кожата – за целта Наталия дава една много лесна и бърза рецепта за домашни „био бомбички“.

Ето какво ни е нужно:

- разтопено кокосово масло и утайка от кафе, като получената смес изливаме във формички за лед. Изчакваме да стегне и след това обтриваме желаната от нас зона

Ексфолирането на кожата също е от особено значение – колко често да се прави това много зависи от вида на ексфолианта, а препоръчаните от Наталия „бомбички“ например са подходящи за приложение на всеки 2-3 дни, защото са био и продуктите им всъщност подхранват, а не изсушават кожата. Утайката от кафето например спомага както за премахване на мъртвите клетки, така и срещу целулит.

кокос кокосово масло
Снимка: Thinkstock

За дами с по-проблемна кожа и разширени пори пък са особено подходящи кремовете със съдържание на хиалуронова киселина.

Никога не забравяйте, че красотата отвътре се проявява и отвън, а кожата ни ще бъде вечно благодарна, ако пием достатъчно течности, храним се с хубава храна и богата на определени вещества, които в укрепват.

Нат
Снимка: 7talents

Според последните проучвания количеството вода, което трябва да приемаме зависи от това колко тежим – на всеки килограм телесна маса трябва да приемаме по 30 мл. вода.

Още полезни съвети за правилното третиране на кожата през зимата – вижте във видеото!

Следвайте ни и в Инстаграм

Още козметика

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти