Кой спечели козметична процедура?

Кой спечели козметична процедура?
Снимка: Thinkstock

Миналата седмица ви запознахме с фактите около един от най-обсъжданите въпроси в гримирането – вреден ли е фон дьо тенът.

Също така ви разказахме как да тествате вашия фон дьо тен за съдържание на вредни минерални масла, а именно:

1. В чаша гореща вода капвате фон дьо тен.
2. Разбърквайте с четка.

Ако течността се разтвори, то фон дьо тенът няма вредни влияния върху кожата. Ако остане гъст, това означава, че се наслоява в дълбочина и кожата не може да диша.

В такъв случай, просто го изхвърлете.

Вреден или не, фон дьо тенът е продукт, от който трудно бихме се лишили. За да предпазим кожата си от излишно замърсяване и проблеми, предизвикани от редовното гримиране, е нужно да правим няколко простички неща.

Като начало да четем внимателно какво съдържа продукта, а не сляпо да се доверяваме на реклами и марки. В състава на продукта често ще срещнете полиетилен гликол, който се получава чрез сложни химични процеси с голяма токсичност, минерално масло (petroleum, liquid paraffin, mineral oil, petroleum jelly), което звучи много природно на български, но всъщност е широко разпространен петролен дериват и е класифициран като канцероген.

Всичко това влиза в кожата ни, абсорбира се от нея и води не само до запушване на порите, пъпки и черни точки, но и до по-бързото състаряване и сбръчкване. Затова е нужно редовно почистване и подхранване.

Ексфолиацията, хидратиранете и регенерация са процеси изключително важни за здравият и красив вид на вашата кожа. Всички те са включени като стъпки в най-съвременният и безболезнен метод за почистване на кожата в дълбочина -Хидрафейшъл (Hydrafacial).

Миналата седмица Edna.bg и Бул Мед Консулт ви дадохме шанса сами да се убедите в качествата на терапията Хидрафейшъл, като обявихме игра. Всичко, което трябваше да направите, е да отидете в сайта на www.liceto.bg и да си направете си онлайн тест за установяване типа на вашата кожа. След това трябваше да ни изпратите имейл с резултата си.

Включилите се в играта бяха над 60, които смело споделиха какъв тип е тяхната кожа. Обобщените резултати показват, че по-голямата част от участниците имат старееща и смесен тип кожа. По-малък процент са с чувствителна, след това идва мазната кожа, а най-малко са със суха и нормална.

Процедурата Хидрафейшъл е подходяща и помага на всеки тип кожа! Днес дойде време да обявим и победителят, който е изтеглен на лотариен принцип сред всички участници. И щастливката е: 

Стефка Бакърджиева

Тя печели безплатна терапия с Хидрафейшъл!

Благодарим на всички участници в играта! Очаквайте и следващите ни игри!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти