Кой какво облече на наградите БАФТА

Мерил Стрийп очарова отново всички
Снимка: Getty/Guliver

На червения килим всички са свикнали да виждат Мерил Стрийп далеч по-консервативно облечена, отколкото нейните колежки. На раздаването на наградите Британската филмова академия обаче Мерил показа, че също може да бъде предизвикателна и секси с дълга черна рокля с щедро деколте по дизайн на Вивиан Уестууд.

На същия дизайнер се беше доверила и Кристина Хендрикс, която също бе предпочела черното за основен цвят на роклята й и бе подчертала знаменитата си гръдна обиколка с красиво изрязано деколте.

Двете актриси единодушно могат да бъдат определени като най-добре облечените дами, които стъпиха на церемонията по връчването на наградите БАФТА в "Роял Опера Хаус" (Royal Opera House) на Ковънт Гардън, Лондон.

Впечатление направиха още Тилда Суинтън, която бе в нежна рокля до петите с права кройка, актрисата Мишел Уилямс с тоалет от H&M в бяло и черно и Пенелопе Круз, която заложи на любимото си червено с рокля с остри ръбове на деколтето.

Що се отнася до наградите, без да учудва никой Мерил Стрийп получи статуетка с отличието за Най-добра актриса за ролята си във филма "Желязната лейди".

Октавия Спенсър бе зарадвана с награда за Най-добра поддържаща женска роля за превъплъщението й в Мини Джаксън в лентата "Южнячки".

В категорията Най-добра мъжка роля бяха номинирани Бард Пит, Джордж Клуни, Гари Олдман и Майкъл Фасбендър, но наградата отиде при Жан Дюжарден за ролята си във филма "The Artist".

За цялостен принос към киноизкуството бе отличен Марин Скорсезе.

Филмът "Кожата, в която живея" на режисьора Педро Алмодовар бе отличен за Най-добър чуждестранен филм, а наградата за Най-добри визуални ефекти отиде при последната част на филма за магьосника Хари Потър.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти