Кой е най-скъпо оцененият луксозен бранд

Красива гледка за модните ми сетива
Снимка: Getty/Guliver

За седма поредна година френската модна къща "Луи Вюитон" ("Louis Vuitton") бе определена за най-скъпоструващия световен бранд в редиците на луксозните артикули, като стойността, на която се оценява той е 25,9 млрд. долара.

Повечето експерти са на мнение, че главен виновник за успеха на марката е нейният творчески директор Марк Джейкъбс, работещ на тази позиция от 1997 година. Именно той е човекът, който тотално промени консервативния фасон на "Луи Вюитон", спечелвайки му кохорти от безброй нови почитатели и клиенти.

На второ място се нарежда основаната през 1837 г. френска модна къща "Ермес" ("Hermès"), чиято стойност е 19,1 млрд. долара, а бронзът отива при швейцарските часовници "Ролекс" ("Rolex"), като компанията им производител е оценена на 7,17 млрд. долара.

Иконичната марка "Шанел" ("Chanel") е на четвърта позиция със стойност от 6,68 млрд. долара, следвана от "Гучи" ("Gucci") с 6,42 млрд. долара и "Прада" ("Prada") с 5,7 млрд. долара.

Седми в луксозната класация се подвизава бижутерският гигант "Картие" ("Cartier"), струващ 4,8 млрд. долара, а британската модна къща "Бърбъри" ("Burberry"), оценена на 4,09 млрд. долара, успя да влезе в Топ 10, макар и на последното място.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Абонамент